loading
ANBI & NON-PROFIT

De Kroepoekfabriek is een non-profit instelling met als kerndoel het bieden van een cultureel popprogramma. De Kroepoekfabriek maakt dus geen winst. Alle inkomsten uit kaartverkoop komen direct ten goede aan dit programma. Onze horeca- en verhuuractiviteiten vinden plaats in een bv, waar de stichting enig aandeelhouder van is. Opbrengsten uit de bv komen zodoende direct ten goede aan het culturele aanbod.

Tevens is De Kroepoekfabriek als goed doel trotse bezitter van de ANBI status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?
Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Vanaf die datum moet een ANBI een aantal gegevens publiceren op een internetsite. Onze gegevens zijn te vinden op http://anbi.federatiecultuur.nl.