loading

AAFKE ROMEIJN

ELEKTRONISCHE POP

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
12.50
Datum
VR 16 APR 2021
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Nederlands
Pop
Singer- songwriter
Tickets kopen

Elektronische pop op het programma met Aafke Romeijn! Voor fans van artiesten als Eefje de Visser, Spinvis en Roosbeef een absolute aanrader. Op vrijdag 16 april  zie je haar in De Kroepoekfabriek.

AAFKE ROMEIJN

Aafke groeide op in een gezin van klassiek geschoolde musici, studeerde harp, compositie en piano aan het conservatorium. Tegelijk was ze gek van de hardere gitaren zoals punk en wist ze haar weg in de hiphop te vinden. Al die invloeden kregen al vorm in haar werk als singer-songwriter en twee electropopalbums, maar nu is daar het album ‘M’. Dit laat in plaats van die invloeden afzonderlijk een plek te bieden, alles samenkomen: van piano tot orkest, van electro tot hiphop en fuga.

Het album is een rondleiding langs liedjes en composities waarin haar debuutroman Concept M speelt. Het is een alternatieve versie van Nederland, waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien besluit ze een radicale daad te stellen.

Het openingsnummer van het album, Proloog, is een illustratie van Romeijns diversiteit. Een melancholische pianopartij mondt via brede strijkers uit in een dik aangezette beat, waarop ze aftelt tot het verhaal begint. Romeijn: “Ik heb me laten inspireren door de nietsontziende productiestijl van Kanye West. Je hoeft geen mooie overgangen te maken: als dingen bij elkaar passen kun je ze ook prima zonder uitleg naast elkaar plaatsen, vaak vind ik dat zelfs spannender. In dit nummer blik ik als verteller vooruit op het verhaal dat komen gaat: net als in mijn roman Concept M begint het verhaal met een auto die op de A15 rijdt. We zoomen langzaam in totdat we kunnen meekijken met de hoofdpersoon: Hava, een meisje met een mysterieuze ziekte en de heilige overtuiging dat ze de wereld kan redden.”

Voor single Ameland werkte Aafke Romeijn samen met Spinvis, én met haar ouders, zusje en man.  Ameland was meteen een dierbaar nummer. Dat komt deels door de setting: het nummer speelt op het eiland waar ik altijd met mijn ouders op vakantie ga, en beschrijft de laatste scène uit Concept M: Hava staat op een duin, staart over zee, en staat op het punt een beslissing te nemen die haar leven én het land zal veranderen. Romeijn mocht voor Ameland samenwerken met één van haar grote muzikale helden: Spinvis. Terwijl ik het nummer schreef, hoorde ik direct zijn stem in mijn hoofd. Ik liet het hem horen en hij was meteen enthousiast. Dat hij nu te horen is op mijn album is de kers op de taart.”

Informatie

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 12.50
Datum
VR 16 APR 2021
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Nederlands
Pop
Singer- songwriter
Tickets kopen
THE KIK
Vorige event
COPPERHEAD COUNTY
Volgende event