loading

KOTOKID | JAZZ IN TOWN

JAZZFUSION MET SYNTHESIZERS, DRUMCOMPUTERS EN SAMPLERS

Informatie Collapse

Voorverkoop
15,00
Deur
17,50
Datum
VR 20 JAN 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Blues & Jazz
Jazz In Town
Tickets kopen

LET OP!: Dit concert vindt plaats op 20 januari ter vervanging van het concert van Tyranni Flock. Laatst genoemde band heeft helaas besloten te stoppen. Kaartkopers voor Tyranni Flock hebben een mail gehad over het retourneren van het ticketgeld.

Op vrijdag 20 januari vindt er een nieuwe editie van Jazz in Town plaats in De Kroepoekfabriek, en wel met Kotokid! De Amsterdamse producer en multi-instrumentalist presenteerde afgelopen jaar zijn eerste EP. Door analoge synthesizers, drumcomputers en samplers te combineren met live drums, gitaar en basgitaar, creëert hij een dynamische samensmelting van jazzfusion en moderne alternatieve R&B/hiphop. Op vrijdag 20 januari doet hij dat dus in De Kroepoekfabriek tijdens de eerste editie van Jazz in Town in 2023!

Kotokid
Na jarenlange ervaring als bassist en producer  heeft Freek Mulder, a.k.a. kotokid, afgelopen jaar zijn eerste eigen EP uitgebracht. Deze EP heet symbolisch ‘Fledge’ en verwijst naar de periode waarin jonge vogels nog niet kunnen vliegen, terwijl ze langzaam vleugels ontwikkelen die groot genoeg zijn om mee te vertrekken. De luisterervaring van de EP weerspiegelt dit gevoel: Het zit vol met complexe composities, die tegelijkertijd sonisch licht en spiritueel aanvoelen.

‘Fledge’
Voor het opnemen van dit album is Freek langs de Flowriders studio gegaan met een basgitaar, analoge synths en drumcomputers, Jonathan Szegedi op drums en Maarten Cima op gitaar. Ook is soulvolle zanger Bahgi Yemane op 2 nummers van de EP te horen. De unieke plaat wordt gevormd door een mix van 80’s jazzfusion, moderne hiphop & indie R&B. Logge melodieën worden slim gemengd met solide grooves, sound design en harmoniën waarbij de knallende baslijn alles verbindt. Kotokid creeërt onontdekte soundscapes, waarbij improvisatie en compositie als gelijken in zijn muziek naast elkaar staan.

Bezetting:
Freek Mulder – bas, synths, sequences
Maarten Cima – gitaar
Jonathan Szegedi – drums


                    

Informatie

Voorverkoop
15,00
Deur
17,50
Datum
VR 20 JAN 2023
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Blues & Jazz
Jazz In Town
Tickets kopen

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event