loading

NTJAM ROSIE

BONTE MIX VAN SOUL, FUNK, RNB EN JAZZ

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15
Deur
€ 17
Datum
VR 10 APR 2020
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Disco/ Soul/ Funk
Jazz
Pop
Wereldmuziek
Tickets kopen

Voor Ntjam Rosie was muziek letterlijk álles in haar leven. Maar met het verstrijken der jaren en haar partner- en moederschap kwam het besef dat er meer is dan muziek. En dat leidde dan weer tot het nieuwe album ‘Family & Friends’, het tweede deel van een trilogie en de mijlpaal die begon met een aantal rigoureuze stappen. Vrijdag 10 april staat ze in De Kroepoekfabriek.

Ntjam Rosie

Tot haar negende woonde Ntjam Rosie in Kameroen. Ze hoorde de trommels, het zingen in de kerk, de onmiskenbare groove. Het maakte haar op slag verliefd op muziek. In Nederland bleek ze goed te kunnen zingen en er was geen weg meer terug. Zangles, conservatorium en sinds 2010 zelfstandig muzikant. Ze ziet muziek als een roeping die haar ook accepteerde.

Ntjam Rosie wil vooruit. Stilstand is achteruitgang. Routine maakt haar verveeld. Daarom nam ze na het album ‘The One’ afscheid van haar toenmalige band en verzamelde nieuwe mensen om haar heen. Kin omhoog en de bredere horizon tegemoet. Denken, geloven, schrijven en repeteren. Maar ook: praten én luisteren naar familie en vrienden die haar op weg helpen en bijsturen. Want druk van buitenaf houdt Ntjam Rosie scherp.

Die druk voelt ze ook vanuit haar thuisland Kameroen, wat ze mist en waar ze door omstandigheden al tien jaar niet meer is geweest. Daar, in Kameroen, wil ze de ingezette trilogie afronden. Ze gaat, of eigenlijk moet, binnenkort terug om weer te luisteren naar het ritme van de trommels, de stemmen en de muziek die ‘thuis’ daar maken. Vol liefde. Vol groove. In haar hoofd zal het leiden tot de voltooiing van de trilogie, bijvoorbeeld een theaterstuk of een volgend album.

De trilogie begon met het album ‘Breaking Cycles’ uit 2017 en nu koestert ze deel twee: het nieuwe album ‘Family and Friends’. Een cocktail van soul, pop, jazz, R&B, maar met ook meer funk en groovy Afro-invloeden dan op haar vorige album. ‘Family and Friends’ ademt het besef uit dat familie en vrienden de basis vormen van wie je bent en wat je maakt. Als denker observeert ze veel en ze luistert naar de ervaringen van andere mensen. Tegenwoordig toetst ze haar gedachtes en gevoelens aan familie en vrienden en dat maakt van Ntjam Rosie een gelukkiger en rijker mens. Het album ‘Family and Friends’ is de uiting daarvan. Een muzikale cocktail vol liefde en grooves.

 

Line-up

Collapse
NJTAM ROSIE
NJTAM ROSIE

De van oorsprong Kameroense Ntjam Rosie raakte op muziek verliefd in de kerk en die liefde gaf ze verder vorm in Nederland. Een bonte cocktails van invloeden uit soul, pop, jazz, R&B, funk en groovy Afro. Een artieste van formaat!

Informatie

Voorverkoop
€ 15
Deur
€ 17
Datum
VR 10 APR 2020
Voorverkoop
€ 15
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Disco/ Soul/ Funk
Jazz
Pop
Wereldmuziek
Tickets kopen

WAC TOJA x ADMA x KOBIK | ART STAGE PRESENTS
Vorige event
CARL PALMER BAND - 50 YRS OF EMERSON, LAKE & PALMER
Volgende event