loading

TYRANNI FLOCK | JAZZ IN TOWN

CATCHY MELODIEËN EN INTENSE IMPROVISATIES

Informatie Collapse

Voorverkoop
15,00
Deur
17,50
Datum
VR 20 JAN 2023
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Blues & Jazz
Jazz In Town
Tickets kopen

Tyranni Flock is geboren vanuit contrasten. Opgroeien met akoestische jazz in tijden van elektronische productie, gefascineerd door catchy melodieën maar ook intense improvisaties. Deze Amsterdamse musici bouwen op hun eigen diversiteit, opzoek naar de eenheid. Waar de ene valt, vliegt de ander van nature. Vogels kunnen zingen, Tyranni schreeuwen. Op vrijdag 20 januari strijken ze neer in De Kroepoekfabriek!

“Met een fusion geluid, dat terug grijpt naar de jazzrock van de jaren zeventig, maar dat weer helemaal van nu is. Hip, groovy, nerdy en zeer dansbaar. Genregrenzen spelen hier geen rol, clichés evenmin. ” – Matthilde Löffler (JazzHalo)

“#2” heet het 6-track album. Met musici bekend uit de pop/rock scene (Jett Rebel, Aafke Romeijn) maar ook de jazz en klassieke wereld (Martin Fondse, Jong Metropole) is het niets dan logisch dat de groep met ‘fusion’ voor de dag komt. Zij zien geen reden om te kiezen tussen elektronisch of akoestisch, synthesizers of dwarsfluiten. Want in dit contrast zit hun harmonie. De groep gooiden hoge ogen met hun debuut in 2018 op de Dutch Jazz Competition, en hun singles “Ujung Kulon” en “Dreamcatcher” werden internationaal opgepikt door o.a. het Britse blog Supreme Standards van het legendarische Love Supreme Festival. Met twee EP’s vol catchy melodieën en stevige grooves doen de schreeuwvogels van Tyranni Flock hun naam eer aan.

Band:
Itai Weissman – EWI / Remi J. Edson – flutes / Robert van der Padt – keys / Hidde
Roorda – bass / Willem van der Krabben – drums

Over Jazz in Town
Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town, een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Met de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen te halen. Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst!

Informatie

Voorverkoop
15,00
Deur
17,50
Datum
VR 20 JAN 2023
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Blues & Jazz
Jazz In Town
Tickets kopen

THE DOORS IN CONCERT
Vorige event
JOY DIVISION UNDERCOVER
Volgende event