loading


Alternative & indie

De term ‘Indierock’ zegt veel over de zelfstandige houding die deze muzikanten hebben. Artiesten die in deze categorie vallen zijn vaak sociaal betrokken en hebben in veel gevallen commentaar op gezag. Zo komt het dat gothic, Madchester, industrial en shoegazing allemaal onder ‘alternative’ vallen.

Indierock is tegenstrijdig met alles dat je op de radio hoort. Daarom zijn er geen echte spelregels voor dit genre, als het maar verrassend en alternatief is. De Kroepoekfabriek programmeert in regelmaat de lekkerste indie en alternatieve rock muziek. Zo hebben wij bijvoorbeeld Joy Division Undercover bij ons op het podium gehad. Dit is misschien wel de beste tributeband aan Joy Division, dat een grote invloed was in de indie scene. Ook op de ‘blikopener‘ conceptavonden komt regelmatig indierock voorbij, maar op deze avonden staat juist het nieuwe regionale talent centraal.

Houd hier ons programma in de gaten voor meer indierock/alternatief.

"Indierock en alternative zijn twee genres die regelmatig door mijn koptelefoon blazen. Of het nu internationale artiesten zijn of lekker lokaal; mij maak je er altijd blij mee."

Puck Steenbergen, Medewerker Marketing en Educatie

Probeer eens wat anders

REVENGE OF THE SYNTH

Meer info