loading
Uit-
verkocht

MARLON PICHEL

Veelzijdige soul en rock 'n roll van Rotterdamse bodem

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 15.00
Datum
ZA 3 FEB 2024
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Disco/ Soul/ Funk
Tickets kopen

Op zaterdag 3 februari speelt Marlon Pichel in De Kroepoekfabriek. Gewapend met een krachtige soulvolle stem en uitzonderlijke begaafdheid op drums is hij een van de meest veelbelovende talenten in de Nederlandse soul.

9 jaar was Marlon Pichel toen hij voor het eerst het podium op ging. Voortkomend uit een zeer muzikale bloedlijn kwam hij op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Fascinatie sloeg over in passie en Marlon was voorbestemd om zijn entree te maken in het Nederlandse muzieklandschap.

Met zijn zelf getitelde formatie keert hij terug naar zijn roots: Soul en Rock ‘n Roll. In het voorjaar van 2023 bracht Pichel zijn debuutalbum uit waarvan eerder al de singles Good Ol’ Loving (Radio Veronica Oorkonde) en I Wanna Boogie verschenen. Geïnspireerd door de groten der aarde (Otis Redding, Wilson Pickett) neemt hij je mee terug in de tijd naar de jaren 60 en 70 om je op de meest respectvolle manier de STAX sound te laten her beleven.

Line-up

Collapse
Marlon Pichel
Marlon Pichel

9 jaar was Marlon Pichel toen hij voor het eerst het podium op ging. Voortkomend uit een zeer muzikale bloedlijn kwam hij op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Fascinatie sloeg over in passie en Marlon was voorbestemd om zijn entree te maken in het Nederlandse muzieklandschap. Gewapend met een krachtige soulvolle stem en uitzonderlijke begaafdheid op drums is hij een van de meest veelbelovende talenten in de Nederlandse soul. Met zijn zelf getitelde formatie keert hij terug naar zijn roots: Soul en Rock ‘n Roll. Dit voorjaar brengt Pichel zijn debuutalbum uit waarvan eerder al de singles Good Ol’ Loving (Radio Veronica Oorkonde) en I Wanna Boogie verschenen. Geïnspireerd door de groten der aarde (Otis Redding, Wilson Pickett) neemt hij je mee terug in de tijd naar de jaren 60 en 70 om je op de meest respectvolle manier de STAX sound te laten her beleven.

Collapse
Marquee
Marquee

Marquee is een roadtrip - Marc Jansen neemt je mee in zijn strakke auto. Soms doet hij het dak open, af en toe staan de ruitenwissers in de hoogste stand. De uitzichten zijn weids, ze veranderen na elke bocht maar vloeien organisch in elkaar over. Je rijdt met hem over snelwegen en dijken, door steden en polders, en bij elk tankstation trakteert hij je op koffie. Met af en toe een knipoog in de glimmende achteruitkijkspiegel - het verleden blijft Marquee's mentor - houdt Marc zijn blik vooral gericht op de weg voor hem. Al zijn invloeden gaan gepaard met een eigentijdse flair en een modern geluid. Hij flirt speels met muzikale voorgangers als J.J. Cale en Mac deMarco, maar kneedt elk element vakkundig naar zijn eigen stijl. Onverwachte combinaties waarvan je nooit had gedacht dat ze zouden werken, blijken verrassend heerlijk: van country tot powerpop en alles daartussenin. De muziek wikkelt zich als een perfect passende mantel om Marquee's intieme teksten en gaat een gesprek met je aan op de passagiersstoel. Dus kom op, pak je jas en spring erin, maar doe wel je riem om. Dit wordt de rit van je leven. De eerste release kun je verwachten in februari 2024, gevolgd door meerdere singles en een EP in het najaar van 2024.

Informatie

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 15.00
Datum
ZA 3 FEB 2024
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Disco/ Soul/ Funk
Uitverkocht

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event