loading


Leuke workshops zo september 23 2012

 

De concertfotografie-, geluidstechniek- en dj workshops, vinden allen plaats gedurende zeven weken, op woensdagavonden op 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november en 5 en 12 december 2012. De geplande tijden zijn: voor  12 t/m 18 jaar en/of beginner van 18.30 tot 20.00 uur. En voor 19+ en/of gevorderd van 20.30 tot 22.00 uur. Ben je 18 jaar of jonger, dan zijn de vroegere groepen sowieso een aanrader. Voor deelnemers die al beter/goed bekend zijn met de betreffende discipline, is de gevorderden cursus geschikt. Iedere workshopreeks kost 70 euro (dat is het totaalbedrag voor de zeven weken).

How to make your foto’s rock!
Concertfotografie is tof en fascinerend, maar donkere zalen en druk bewegende muzikanten maken het er meestal niet eenvoudiger op. Deelnemers aan de workshop Concertfotografie gaan onder begeleiding van professioneel fotograaf Megin Zondervan aan de slag om te gekke live foto’s te leren maken van bands op het podium van De Kroepoekfabriek. In de lessen komen vraagstukken aan bod als “hoe om te gaan met podiumlicht”, “het vastleggen van dat ene geweldige moment”, “wat te doen met Photoshop” en “hoe een mooie selectie van je foto’s te maken.”

Voor geluidsmannen en vrouwen (in spé)
Tijdens de workshop Geluidstechniek komen alle aspecten van het vak voorbij, van soundcheck tot afbouw. Beginners krijgen te maken met de basisvaardigheden; hoe ga je om met verschillende geluidseffecten, welke apparatuur bestaat er en hoe gebruik je deze? En, waar moet je op letten bij het begeleiden van een band en hoe zet je een goede soundcheck neer? Gevorderden gaan aan de slag met de combinatie “techniek” en communicatie met de band. Hoe kun je als geluidstechnicus meedenken met een band? Welke verschillende microfoons en versterkers zijn er en wat is het verschil? Met welke geluidseffecten kun jij als technicus bijdragen aan een succesvol concert? Deze workshops worden verzorgd door Peitsman Licht & Geluid, als gerenommeerd bedrijf tevens de vaste leverancier van alle licht- en geluidsapparatuur van De Kroepoekfabriek.

DJ’s tip’s & tricks
De DJ workshops worden verzorgd door DJ Okkie, KF’s eigen huis-DJ tijdens de vaste dansavond Onbeperkt, maar vooral bekend als huis-DJ’s van Rotown in Rotterdam en het Dolhuis in Dordrecht en de RRRockdokters, de Buurtsuper!, Supersnaar en Everybody Dance Now! avonden in Nighttown, Vlerk, Waterfront, Watt, Calypso, Vibes en Off Corso. Tijdens deze workshop komen basistechnieken aan bod, net zoals muziek- en platenkeuze en het mixen en draaien zelf. Steeds met de beste tips & tricks van de meester zelf.

DEELNEMEN? Per workshop zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. VOL=VOL! Aanmelden kan hieronder: