loading


Allereerste jongerencultuurdag zo januari 31 2010

Hoe leuk, mooi, bijzonder, ontroerend of ontzettend grappig cultuur kan zijn, weet iedereen die wel eens een goede voorstelling heeft gezien, een lekker concert is geweest, een mooi museum heeft bezocht of een fantastisch boek heeft gelezen. Op maandag 19 april leren ruim 600 eersteklassers van Vlaardingse middelbare scholen de culturele kant van Vlaardingen kennen. Na een gezamenlijke aftrap fietsen de 11, 12 en 13-jarigen in een speciale route langs de culturele instellingen. Hier maken ze op een leuke manier kennis met al het moois dat Vlaardingen te bieden heeft.

Om 09.00 uur opent Burgemeester Bruinsma deze bijzondere dag op de trappen van het Stadhuis. Vanaf deze plek fietsen alle cultuursnuivers richting hun eerste locatie.
Atelier kunstenaar Hans Rikken, Filmtheater het Zeepaard, Jongerencultuurpodium de Kroepoekfabriek, de Kunstuitleen, Muziekcentrum Opmaat, het Stadsarchief, de Stadsbibliotheek, de Stadsgehoorzaal, Theater de Zwarte Doos, de Vrije Academie en het Vlaardings Museum bieden deze dag een interactief aanbod.

Natuurlijk is ook de Kroepoekfabriek van de partij. Eind 2010 openen de deuren in de Vlaardingse KW-haven. Straks is er ruimte voor bands, dj’s, opkomend regionaal talent, urban, theater, dans, cursussen. Alles komt voorbij! Iedere maand organiseert de Kroepoekfabriek alvast een evenement. De Kroe staat al te popelen om de jongeren tijdens Culture Candy te ontvangen.