loading


'Alles wat je denkt knalrood de zaal in te gooien, komt ongeveer lichtroze bij het publiek aan' di februari 22 2011

Zangcoach Esther Hart is tijdens haar Masterclass zanger duidelijk over: Als zanger(es) mag je best overdrijven op het podium, ook al is het voor je gevoel misschien wat veel. Het is één van de vele tips tijdens haar drukbezochte zangworkshop afgelopen zaterdag tijdens de Masterclasses van de Kroepoekfabriek.

Naast een zangworkshop kon je in het gebouw van de Vrije Academie terecht voor workshops over DJ-en, fotografie en toneel. Het was een perfecte locatie aan de Oosthavenkade, waar iedereen bijzonder gastvrij werd ontvangen door beheerders Frits en Manfred.

Feedback op hoog niveau
De coaching bij alle workshops was praktijkgericht. De deelnemers aan de zangworkshop hadden bijvoorbeeld eigen muziek meegenomen; ze kregen direct feedback van Esther. Het niveau lag opvallend hoog, iedereen had wel op enige manier zangervaring.

Liever doordraaien dan pauze
Bij de dj-workshop werd minstens zo hard gewerkt. Na een inleiding van DJ Okkie, gingen de deelnemers direct aan de slag met oefenen van diverse technieken, tips en trucs. Enkele DJ’s waren zo enthousiast dat ze tijdens de middagpauze gewoon doordraaiden. Hier was ook al wat ervaring aanwezig, zodat iedereen gelijk kon werken met de eigen dj-set van De Kroepoekfabriek.

Toneelspelen gaat niet over aardig zijn
Bij de toneelworkshop hadden de deelnemers minder ervaring. Alle gelegenheid dus voor docent Cormac Burmania, om de grondbeginselen van het toneelspel uit te leggen. “Toneelspelen gaat niet over aardig zijn”, zegt hij, om aan te geven dat je in je rol soms behoorlijk emotioneel en direct moet zijn. Geloofwaardigheid is immers belangrijk bij toneel. Cormac vertelde uitgebreid hoe je dat als acteur/actrice kan bereiken. Ook hier volgden veel oefeningen, waarbij het er af en toe heftig aan toe ging.

Met of zonder camera
Ook bij de Masterclass van fotograaf Ron van Rutten was er wat minder ervaring bij de deelnemers. Na een inleiding over de theoriekant van het fotograferen,was het de bedoeling om gewapend met camera’s de straat op te gaan voor het praktijkgedeelte. Helaas had door een misverstand maar één deelnemer een eigen camera meegenomen, zodat dit onderdeel van de workshop verviel. Volgende keer beter!

Wanneer weer….?
De kans op zo’n volgende keer is trouwens behoorlijk groot. Na afloop van de Masterclasses waren veel deelnemers erg positief en vertelden écht iets geleerd te hebben. Een mooie stimulans voor De Kroepoekfabriek om op deze weg verder te gaan!