loading


AUTOMATIC SAM = VUIGE ROCK vr januari 20 2012

 

De Kroepoekfabriek is zo aan het begin van 2012 al behoorlijk op dreef. Een “gevarieerd programma”, kan je wel zeggen, is wat het poppodium wil bieden. En wat betreft het programma van februari is dat alvast gelukt. Van dubstep via indierock tot metalcore en jawel, zelfs theater. Bijzondere aandacht verdient vrijdag 17 februari, wanneer Automatic Sam en Black Bottle Riot het Vlaardingse een portie vuige rock komen bezorgen. Let wel: deze avond is niet voor watjes!

Scheurende gitaren en raggende drums in de categorie “blazen en gaan”. Vuige rock, niets meer en niets minder, maar uitsluitend geschikt voor stoere mannen en vrouwen.
Voor wie nog nooit van deze bands heeft gehoord en denkt “klinkt als?” Nou, denk in het geval van Black Bottle Riot aan een mix van Lynyrd Skynyrd en The Ramones, op hoog volume en in cowboylaarzen. Automatic Sam, een viertal uit Nijmegen met stevige roots in de legendarische Achterhoekse Magic Barn, is een optelsom van hardrock, blues en authentieke garagerock. “Rock to the bone”, zoals KF-programmeur Tim treffend omschrijft, is wat je kunt verwachten. Heb je er al zin in?