loading


CD zaterdag ook online do juni 17 2010

De Kroepoekfabriek, Vlaardings Poppodium in wording, organiseerde januari 2010 ‘Patent op Talent’. Dit Vlaardingse project is er voor jong muzikaal talent uit Vlaardingen en omstreken. Wie in een band speelt en eigen muziek maakt gaat, kon zich inschrijven! Een spectaculair optreden in de Ierse pub, professionele coaching en een cd-opname voor een unieke verzamel-cd zijn het eindresultaat.

Deze CD is vanaf zaterdag niet alleen op evenementen te verkrijgen, maar ook te downloaden via onze website. Vanaf 11.00 uur zijn de tien fantastische nummers hier te beluisteren!

Met ‘Patent op Talent’ wil De Kroepoekfabriek jonge bands uit de regio de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen op muzikaal gebied. Bands uit Vlaardingen en omstreken kunnen strijden om coaching van professionals en het opnemen van twee eigen nummers in een echte studio! De twee beste nummers verschijnen met vier andere winnaars op een unieke verzamel CD, met als klap op de vuurpijl een CD-release party!

Naar aanleiding van een demo (MP3) die geselecteerd werd door een vakjury, (Remus Aussen, Elle Bandita, Ernst van Ee en Sanne Monster) kwamen 15 bands in de publieksrondes terecht! De Battle vond plaats in de Irish Pub in Vaaringen op donderdag 28 en zondag 31 januari.

Vijf bands hebben inmiddels hun opnamesessie achter de rug. Het editen van de CD is begonnen! De bands zijn Jokers Carnival (Rock) uit Vlaardingen, Luna One (Alternative Rock) uit Schiedam, Mr. Man (Rock) uit Schiedam, Parkiet On Speed (Punk-rock’n’roll) uit Maassluis en Roadsign (Garage Rock) uit Rozenburg. Deze vijf talentvolle jonge bands zijn na een pittige strijd door de jury gekozen om deel te nemen aan een coachingstraject, met als (voorlopige) doel een unieke CD vol eigen werk.

Tijdens het Vlaardings Loggerfestival op 19 juni wordt de CD gepresenteerd. Dat gaat natuurlijk gepaard met een goed feestje.

De Kroepoekfabriek organiseert deze wedstrijd in de aanloop naar de opening van het Jongeren Cultuur Centrum begin 2011. Iedere maand worden er al diverse evenementen georganiseerd in de stad. Inmiddels is er al een vrijwillige ploeg actief. Plannen bedenken, evenementen organiseren, de publiciteit verzorgen, techniek op de avond zelf, iedereen zet zijn eigen talent in.