loading


CULTURE CANDY IN DE KROEPOEKFABRIEK ma april 15 2019

Op maandag 15 april is er volop ingezet op cultuureducatie. Het was namelijk tijd voor de tiende Culture Candy. Tijdens dit evenement maken brugklassers van allerlei Vlaardingse scholen kennis met de kunst en cultuur in Vlaardingen. De KF is één van de achttien deelnemende instellingen. 

Cultuureducatie

Eén van de belangrijkste doelen van De Kroepoekfabriek is talentontwikkeling en cultuureducatie. Popmuziek is één van de meest toegankelijke vormen van cultuur en kunst en is alomtegenwoordig. Het vertegenwoordigt een tijdsgeest, creëert talloze herinneringen en geeft vorm aan identiteit en gedachten. Wanneer actief beoefend vormt muziek ook vaak een uitlaapklep voor allerlei emoties en het voordeel in de ontwikkeling van het brein is reeds bewezen. Voor ons alle reden om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met muziek en daarmee te inspireren. Dat begint al vroeg, en op deze specifieke dag doen we dat met Culture Candy voor de circa duizend (!) brugklassers van Vlaardingen.

Boogie Brothers

Uit de stal van de Music Academy van stichting AntiPesto komen de Boogie Brothers. Met een flinke schuit positiviteit schotelen de Vlaardingers een energieke show voor waarbij ook gerefereerd wordt aan de geschiedenis van hiphop. Met een mix van eigen werk en covers (zoals de hit ‘HUTS’) wisten de heren de aandacht van de scholieren zonder moeite vast te houden. Na een half uurtje, diverse malen een boks en wat foto’s, gingen de leerlingen op naar de volgende bestemming van Culture Candy.