loading


Daddy'O is Grootste Talent 2010 za mei 29 2010

Wie wordt het Grootste Talent van 2010? Deze vraag stond afgelopen zaterdag centraal tijdens de zinderende finale van X-Posure. De jury koos unaniem voor de Rotterdamse band Daddy’o. De band The Wedgies uit Vlaardingen kregen de meeste stemmen van het publiek. Bij zowel het publiek als de artiesten was de spanning en het enthousiasme goed zichtbaar. De eerste samenwerking tussen De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal mag geslaagd genoemd worden.

Tien finalisten betraden de bühne  In de snelle en afwisselende show waren Big City Goose (band), Knowledge (rap), Sharon & Nori (dans) , One Love Entertainment (rap), TimothY! (zang), Straatciatella (rap), Daddy’O (band), E.L. Dance Productions (dans), LyonW (rap) & The Wedgies (band) achter elkaar te zien. De opening werd verzorgd door oud winnaars van X-Posure, The Incredible Dancers en Got Skillz. Ook was er een gastoptreden van de band Caruso, de winnaar van X-Posure 2009! De presentatie was in hande van Lama Ad-just Bouwman en jong Vlaardings presentatietalent Rowan te Lindert (14).

Na twee voorrondes met bijna veertig acts zijn zij door de jury benoemd tot finalisten. Door professionals zijn zij klaargestoomd voor het optreden in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal. Het was aan de jury om aan het einde van de avond drie prijzen uit te reiken. De derde prijs ging naar de Vlaardingse rapper, LyonW. De tweede prijs van de jury ontvingen de jonge danseressen Sharon en Nori, die vol energie hun danskunsten vertoonden. De Rotterdamse band Daddy’O ging met de grote prijs naar huis. De band The Wedgies uit Vlaardingen kregen 23% van de publieksevenementen  De jury was kritisch en opbouwend. De rapper Aiky, zangeres Sanne Monster en danseres Nana Appiah verstonden hun vak goed.

De prijs die de acts winnen is een pakket vol ontwikkelingen, waaronder een geldbedrag, optredens, publiciteit, een fotoshoot, visitekaartjes en posters. Zo treden de winnaars op tijdens het Loggerfestival 19 juni, op het speciale Kroepoekplein aan het einde van de Westhavenkade en krijgen ze een plekje op het Vlaardings UitFestival op 11 september.
X-Posure wordt georganiseerd door de Stadsgehoorzaal, de Kroepoekfabriek en door een team van vrijwilligers die achter de schermen zorgen voor een strakke show en fijne sfeer. Naast deze vrijwilligers is X-Posure ook niet mogelijk zonder de bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen.

De foto’s zijn te bekijken op de hyves en facebook van De Kroepoekfabriek en het inschrijven voor volgend jaar is alweer begonnen.