loading


Samen op het Zomerterras wo juli 18 2012

Op deze manier wordt er geld uitgespaard, dat direct terug vloeit in de programmering van zowel het Zomerterras als De Kroepoekfabriek. “In deze tijd, waarin subsidies minder vanzelfsprekend zijn, moeten we slim omgaan met de financiën  juist om te kunnen investeren. We willen namelijk niet inleveren op kwaliteit. Want goede, vernieuwende bands en mooie acts kosten nu eenmaal geld”, aldus Frank Tomei, projectleider van het Zomerterras. Dankzij de Zomer Kroe kan er een groter deel van het budget naar het programma van het festival. Daarnaast zal De Kroepoekfabriek in het najaar een evenement kunnen financieren van de helft van het geld dat wordt bespaard. Frank Tomei: “Door op deze manier samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat er mooie dingen gebeuren in de stad en dit ook garanderen voor de toekomst, waarvan we nu niet kunnen voorspellen hoe het er dan financieel voorstaat voor de culturele sector.”

Vrijwillige Kroe
Al deze mooie plannen ten behoeve van samenwerking vallen of staan natuurlijk met de inzet van vrijwilligers. Zoals De Kroepoekfabriek, die komende september haar eenjarig bestaan viert, niet zou kunnen draaien zonder de vrijwillige Kroe, zo zou de Zomer Kroe ook nergens zijn zonder deze helden. De Kroepoekfabriek mag zich, net zoals in dit geval het Zomerterras, dus enorm gelukkig prijzen met zo’n trouwe en enthousiaste groep mensen. Wat voor culturele organisaties als ondergetekenden ontzettend belangrijk is, lijkt voor de stuk voor stuk betrokken vrijwilligers vanzelfsprekend. Zoals Max Burkx, Kroe-lid sinds mei 2011, het omschrijft: “Het werken met de Kroe is altijd hartstikke gezellig. Daarom doe ik dit deze zomer ook graag op het Zomerterras. Bovendien denk ik dat ieder groot festival draait op vrijwilligers. En ik vind dat het Zomerterras dit ook verdient.”
Deze vorm van samenwerking is volgens Renske Verbeek, directeur van De Kroepoekfabriek, “geniaal.” “Vrijwilligers die dankzij hun inzet achter de bar het podiumprogramma kunnen financieren. Hoe bijzonder en fijn is dat?”, zo zegt zij. “Dat de vrijwilligers, oftewel de kroe, enorm belangrijk zijn voor cultuur in de stad, is al lang een feit. Maar nu dragen ze zichtbaar bij aan het programma, dat hopelijk iedereen de Zomer Kroe even persoonlijk bedankt voor hun harde werk! Dat lijkt me te gek!”

Programma
Maar het blijft niet bij de horeca samenwerking. In navolging van het vorige jaar, zijn er ook een aantal bands gezamenlijk geprogrammeerd (in het programmaboekje te herkennen aan het KF-logo), te weten Señor Sandor (op vrijdag 3 augustus om 19.30 en 22.00 in de tent), Eefje de Visser (op zondag 5 augustus om 16.00 op het podium), Heavy Light (op vrijdag 10 augustus om 19.30 uur en 22.00 uur in de tent), Rilan & The Bombardiers (op zaterdag 11 augustus om 21.00 uur op het podium) en Panteon Rococa (Op vrijdag 17 augustus om 22.30 uur op het podium ). Volgens Tim van Dorp, programmeur van De Kroepoekfabriek, passen deze namen goed in de rest van de Zomerterras-programmering, maar sluiten ze tegelijk perfect aan op het programma van het poppodium:”We hebben gekozen voor wat grote Nederlandse namen en wat nieuw, lokaal talent en verschillende genres, van garage rock tot wereldmuziek.”
Tijdens alle vrijdagen en zaterdagen en zondag 5 augustus, de zondag dat Eefje de Visser speelt, staat de gloednieuwe KF-bus op het festivalterrein. De Kroepoekfabriek zal hier tickets voor het programma voor het nieuwe seizoen verkopen (zie hier) en dat is een primeur – eigen merchandise KF-artikelen. Verder is iedereen die vragen heeft, nieuwsgierig is naar hoe het gaat en wat de plannen zijn of die zich misschien zou willen aansluiten bij de vrijwillige Kroe, van harte welkom om even gezellig langs te komen bij de KF-bus!

Kijk voor meer informatie over en het volledige programma van het Zomerterras op: www.zomerterras.nl