loading


DE KROEPOEKFABRIEK MAAKT ZICH KLAAR VOOR DE TOEKOMST ma juli 8 2024

Duizenden artiesten hebben op het podium gestaan, ruim driehonderdduizend bezoekers hebben hiervan genoten en ontelbaar veel uren hebben de technici in hét poppodium van de regio doorgebracht achter de mengtafels. Begin 2024 is het 12,5 jarig jubileum gevierd en dat betekent dat veel spullen waarmee we werken inmiddels zo oud zijn. Dankzij de steun van ácht fondsen kan De Kroepoekfabriek de apparatuur vernieuwen en de artiesten, bezoekers en vrijwilligers laten genieten van goed geluid en prachtig licht! Het is nu tijd om naar de toekomst te kijken. Bart van Dorp (algemeen manager) en Jesse de Vries (coördinator techniek) blikken vooruit.

Continu in beweging

’We zijn ontzettend trots op wat er hier allemaal gebeurt. De Kroepoekfabriek is dé plek voor talentontwikkeling, zowel op het podium als achter de schermen. We werken met een enorme groep toffe vrijwilligers, de KROE, en samen met hen werken we ieder weekend keihard om onze evenementen mogelijk te maken. Concerten van gevestigde en opkomende bands, nachtprogrammering tot ’s ochtends vroeg of juist hele lokale acts die het podium bestormen: iedereen heeft een plek op ons podium. De zaal, het podium, de verschillende ruimtes en middelen worden dag in, dag uit gebruikt voor en door de stad.’’ vertelt Bart. (Tekst gaat verder onder de foto)

(Foto door Githa Oosterlee)

Nieuwe plannen

De Kroepoekfabriek ontwikkelt constant, ook op het gebied van techniek. Naast het feit dat de kwaliteit van de materialen constant in ontwikkeling zijn, is er ook een verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Veel van de technische installaties worden al 12,5 jaar intensief gebruikt. Tijd voor vernieuwing.
‘’We zijn ontzettend zuinig op onze apparatuur en dragen zorg voor het onderhoud. Toch hebben installaties niet het eeuwige leven en zijn sommige spullen nu écht aan vervanging toe. Ook willen we graag goed blijven aansluiten bij de beroepsopleidingen en de techniek die zij daar gebruiken om de nieuwe generatie technici klaar te stomen voor het werkveld. Hoe meer wij aansluiten, hoe groter de kans dat ook zij een plek bij De Kroepoekfabriek vinden én kunnen doorgroeien na ons.’’ zegt Jesse.

De ambitie van De Kroepoekfabriek is om niet alleen in de Vlaardingse podia evenementen te organiseren maar juist heel Vlaardingen te zien als festivalterrein. Een mobiele geluidsset is daarom een grote wens. Zo is het makkelijker om muziek de stad in te brengen, maar ook bestaande partijen te ondersteunen bij hun activiteiten, mocht dat nodig zijn.

Steun

 Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., MAEX Impuls, Stichting Jan Anderson & Rita Verboon, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Cultuurfonds, Elise Mathilde fonds, De Groot Fonds en VSB Fonds: Zij geloven allemaal in de ambities van De Kroepoekfabriek en steunen de plannen financieel.

‘’We doen er met elkaar alles aan om al die ambities waar te maken: vernieuwing, verduurzaming, aansluiten bij de beroepspraktijk én een mobiele set. Het is geen vanzelfsprekendheid dat we dit kunnen doen. We hebben onze plannen op papier gezet, gekeken wat we zelf kunnen bijdragen en hebben vervolgens een ronde gemaakt langs stichtingen en fondsen waarbij onze ambities goed aansluiten. Zonder de bijdragen van de externe fondsen en natuurlijk de gemeente Vlaardingen had dit nooit gekund. Dankzij hen zijn we straks écht weer klaar voor de toekomst.’’ zegt Bart trots.

Binnen in De KF staat de boel nu op z’n kop om in september weer van start te gaan. De muziek gaat gelukkig door: deze zomer is De Kroepoekfabriek o.a. te vinden op het Stadsstrand, het Zomerterras, de Vreemde Vogel en reizen zij met de Stadskaravaan weer mee naar de Westwijk. Het programma voor het najaar staat al deels online en hiervoor kan je nu al tickets kopen via de website van De Kroepoekfabriek.