loading


DE KROEPOEKFABRIEK PAKT UIT TIJDENS 12,5-JARIG JUBILEUM ma maart 11 2024

In het weekend van 15 maart bestaat De Kroepoekfabriek precies 12,5 jaar! Eerder dit jaar kondigden we al aan dat Convoi Exceptional op 15 maart komt optreden om dit feest te vieren, en dat concert is inmiddels helemaal uitverkocht. Maar er worden op dit moment nog meer festiviteiten voorbereid!

STADSDICHTER

Naast een optreden van Convoi Exceptional is er aan de stadsdichter van Vlaardingen, Jordy Dijkshoorn, gevraagd om een gedicht te maken over De Kroepoekfabriek. “Jordy is niet alleen stadsdichter, maar ook een artiest die vanaf jongs af aan al in ons podium komt. Eerder speelde hij hier met De Likt maar ook met Het Gezelschap. Crowdsurfend door de zaal van voor naar achter. We konden niet anders dan hem vragen om dit jubileum te eren met een gedicht en we zijn onwijs trots dat ook hij direct enthousiast werd!” aldus manager Bart van Dorp. Tijdens de uitverkochte show van Convoi Exceptional wordt het gedicht onthuld

EXCLUSIEF SHIRT

Dat is niet het enige wat er wordt onthuld. Al geruime tijd is De Kroepoekfabriek bezig met het maken van een T-shirt ter ere van het 12,5-jarig jubileum. De opdruk van dit shirt is door een in Vlaardingen woonachtige kunstenaar ontworpen in opdracht van De Kroepoekfabriek. Dit shirt wordt overhandigd aan alle actieve vrijwilligers van het poppodium maar is ook voor het publiek verkrijgbaar. Iedereen die in 2024 (Hele) Dikke Vriend wordt krijgt het shirt cadeau!

SAMENWERKING MET VULCAAN

Wat de afgelopen maanden misschien nog wel het spannendst en het meest geheim was, is hetgeen waar Vlaardingse bierbrouwerij Vulcaan mee bezig is geweest: het brouwen van een speciaal biertje voor De Kroepoekfabriek. Een speciaal opgericht biercomité is met een lijst wensen gekomen en speciaal op hun verzoek is een biertje gebrouwen, precies naar wens van het poppodium. Het bier, de GarnAle, kwam begin februari uit de ketel en is op 15 maart verkrijgbaar aan de bar!

CONVOI EXCEPTIONAL

Convoi Exceptional staat voor zwetende dampende energieke improvisatieklanken en pompende live beats. Vurig en soms juist even een klein moment van bezinning. Rock ’n Roll in hart en
nieren. Kortom: de mannen weten wel hoe ze een feestje moeten vieren: “We spelen in op wat het publiek wil. Er is altijd ruimte voor spontane dingen. Het begin staat, het einde nooit.” En daar ligt precies hun kracht. Wie ze bezig ziet en hoort wil meedoen, en dat is de bedoeling. Het concert van Convoi Exceptional is volledig uitverkocht!