loading


DIJKSTRA & EVENBLIJ TER PLEKKE ZONDAG LIVE VANUIT DE KF do oktober 12 2023

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit ‘De Kroepoekfabriek’ in Vlaardingen. De stad telt veel inwoners met Palestijnse wortels. Hoe gaat het met de Palestijnse Vlaardingers nu het geweld in het Midden-Oosten zo oplaait en de gemoederen ook in Nederland verhit raken?

Tevens bespreken Erik en Merel de toekomst van Mrija. In korte tijd werd deze woonwijkuit de grond gestampt voor Oekraïense vluchtelingen. In 2026 wil de gemeente op die plek een nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallatie bouwen. Vlaardingers zijn een petitiegestart om de wijk juist te behouden.

Het is de hoogste tijd dat een straat wordt vernoemd naar de Vlaardingse wielrenster Connie Meijer. Dit grote wielertalent overleed in 1988 op 25-jarige leeftijd.

Verder: hoe innig is de band tussen het illustere duo Bassie & Adriaan en Vlaardingen?

The Amazing Stroopwafels verzorgen de live muziek. De band werd in 1979 opgericht door onder anderen Vlaardinger Wim Kerkhof.

(Let op: presentator Merel Wielaert vervangt Frank Evenblij. Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 15 oktober bij te wonen.
Locatie: De Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2A, Vlaardingen.
Inloop 19.30 tot 20.00 uur. LET OP! Er is plek voor maximaal 40 personen. Voor dit evenement geldt vol is vol.

De radio-uitzending is van 20.00 tot 22.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl