loading


DJ OKKIE draait ONBEPERKT di september 13 2011

Okkie Vijfvinkel werd 43 jaar geleden geboren in Vlaardingen en groeide op in Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis. Ooit begon hij met musiceren in punk- en hardcorebands, maar inmiddels draait hij al zo’n achttien jaar platen, zoals destijds  tijdens de Buurtsuper in Waterfront en Supersnaar en Everybody Dance Now! avonden in Nighttown. Tegenwoordig is hij onder andere te vinden als dj in Rotown, in het Dolhuis in Dordrecht en zeer binnenkort dus in onze eigen Kroepoekfabriek! Hoog tijd voor een kort-maar-krachtig diepte-interview…

Je gaat vanaf oktober draaien tijdens de tweemaandelijks terugkerende dansavond ONBEPERKT in het nieuwe Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek. Hoe ben je daar terecht gekomen?
“Via Martin van der Meer (Kroe-lid van het eerste uur, red.), mijn ouwe maatje uit BCP. Hij organiseerde het eerste Rock ’n Ramps festival. Hij wist dat ik graag draai bij harde bands, klopte hij bij mij aan. Daarna ben ik een keertje naar een KF-vrijwilligersavond gegaan, en daar ontstond het idee voor de KF-promo actie Spindokters (www.kroepoekfabriek.nl/de-spindoctors). Uiteindelijk kwam programmeur Tim met de vraag of ik een avond wil draaien in de nieuwe Kroepoekfabriek. Nou, eh, JA dus!”

Wat kunnen van jou verwachten tijdens ONBEPERKT?
“Onbeperkte muziekkeuze. Denk aan het mixen van dubstep, drum & bass en electro/house met pop- en rockmuziek. B, en Electro/House mixen met Pop- en Rockmuziek. Maar ook: onbeperkt mixen van stijlen en tempo, hits en onbekender  werk. En natuurlijk: onbeperkte inzet om het de bezoekers naar de zin te maken. Elke club of gelegenheid heeft zijn eigen ‘ziel’, gevormd door het publiek en de eigenaren. De ene ’tent’ kan meer experiment hebben dan de ander. De KF is wat dat betreft een heel interessant geval, want er komen jonge mensen die eigen regels kennen en bands volgen. Op bijvoorbeeld de Rock ’n Ramps van afgelopen jaar kwamen kids direct vragen welke band dat was die ze hoorden als ik iets onbekends of nieuws draaide.”

Naast huis DJ van het Dolhuis en Rotown heb je vanaf nu dus ook een vast plekje achter de draaitafels van De Kroepoekfabriek, hoe vind je dat?
“Geweldig! Ik ben een Vlaardinger van geboorte, daar ben ik trots op. De mensen die KF in elkaar zetten snappen waar ze aan werken; een cultureel centrum met een podium waar de jeugd kan dansen, optreden en zelf evenementen organiseren!”

ONBEPERKT… dansen in De KF is de nieuwe dansavond in De Kroepoekfabriek, één zaterdagnacht per twee maanden. Op zaterdag 29 oktober is de eerste editie: https://kroepoekfabriek.nl/programma/onbeperkt/

Voor info over DJ OKKIE, kan je een bezoekje brengen aan zijn website: http://www.okkie.net

Interview: Leon Jacques
Foto: Wijnand Vols