loading


ECT BRENGT BESTE BEDRIJFSBAND za juni 29 2013

Op vrijdag 28 juni organiseerde De Kroepoekfabriek, het Vlaardingse poppodium, de allereerste editie van bedrijfsbandwedstrijd Band Company. De bedrijven Delta Hotel, Knaap Horeca en ECT Terminal verzorgden de line-up van de avond met hun bedrijfsbands. De jury besloot na een pittige battle of the bands dat de rockers van ECT/C (spreek uit als AC/DC, maar dan met een T) met de titel ‘Beste Bedrijfsband van de Waterweg’ naar huis mochten gaan.

In de soms lastige tijden voor ondernemers moet er ook ruimte zijn voor ontspanning en vermaak. Met collega’s muziek maken en optreden voor een volle Kroepoekfabriek helpt daar goed bij. Dat er deze avond gerockt ging worden, stond al vast. ECT/C, namens ECT Maasvlakte trapte de avond af, waarna Broekhoest, namens het Vlaardingse Delta Hotel het stokje overnam. Aan de band Poundhead, namens KnaapHoreca, de eer om de avond af te sluiten.

AC/DC
Broekhoest was goed voor een droge portie punkrock, evenals ECT/C, een band die – zoals de naam al doet vermoeden – zich mede laat inspireren door de legendarische band AC/DC. De stevige rockcovers van Poundhead maakten het programma compleet. Elke band kreeg vijftig minuten om het publiek en de jury omver te blazen.

Bedrijfsbandgevoel
De jury bestond uit wethouder Economisch Zaken Ruud de Vries, zangeres en docent Janneke Kramer en bassiste en muziekjournaliste Martine Sipma. Zij hebben de bands beoordeeld op samenspel, originaliteit en publieksinteractie. Doorslaggevend voor de uitslag was uiteindelijk het ‘bedrijfsband-gevoel’. Jurylid Janneke Kramer: “We hadden het echt lastig vanavond. Iedereen had iets eigens en dat maakte het super leuk, maar ook lastig.” Wethouder de Vries: “Waar we erg van onder de indruk waren, was het enthousiasme waar ECT/C het publiek mee bespeelde. Zij hebben gewonnen omdat zij echt een bedrijfsband pur sang waren, met al hun collega’s als fans. Mooi om te zien!” Het publiek bestond grotendeels uit de aanhang van de winnende band, wat de band zichtbaar vleugels gaf. Broekhoest blonk uit in ontspannen droogheid en de rockband Poundhead speelde namens KnaapHoreca ook de sterren van de hemel.

Alhoewel meedoen belangrijker was dan winnen, was de winnende band van ECT wel enorm trots op de titel ‘Beste Band van de Waterweg’. De mannen van ECT namen een prijzenpakket mee naar huis met o.a. bandcoaching en een flinke korting op het huren van De Kroepoekfabriek voor een bedrijfsfeest. Maar het hoofditem was toch wel de spectaculaire superbeker, die mag blinken in de bedrijfskantine!

Volgend jaar organiseert De Kroepoekfabriek weer Band Company. De Nieuwe Nor uit Heerlen heeft ons begin dit jaar geinspireerd met dit idee, wat hopelijk kan uitgroeien tot een mooie traditie!
Bedrijven die volgend jaar mee willen doen, kunnen alvast gaan oefenen, de show is op vr. 27 juni 2014.

De foto’s zijn gemaakt door Thijs Over de Vest, hier te bewonderen: https://kroepoekfabriek.nl/kfgallery/band-company/