loading


VLAARDINGEN ROCKT! wo december 18 2013

Er zit muziek in de stad! 
Vlaardingse horeca en poppodium promoten gezamenlijk muzikale agenda

Muziekcafé De Hommel, O’Shea’s Irish Pub, Café De Waal, Eetcafé d’Oude Stoep, drinklokaal Het Paard, Dartcafé De Afrol, bodega Malle Babbe, Stadsgehoorzaal Vlaardingen en poppodium De Kroepoekfabriek hebben de handen ineen geslagen om alle live concerten in de stad gezamenlijk te promoten. Dit in samenwerking met dé Vlaardingse concertagenda: de Barflyer.

In het centrum van Vlaardingen zijn er maar liefst acht cafés gevestigd die wekelijks live muziek programmeren. Dat is iets om trots op te zijn én om naar buiten uit te dragen. Vanuit die gedachte hebben de diverse partijen een stevig plan gemaakt om, met elkaar, de live muziek in de binnenstad te promoten. In Vlaardingen, maar ook vooral daarbuiten. Live muziek heeft immers een enorme aantrekkingskracht. “Hoe breder het aanbod, hoe breder het publiek wat erop afkomt”, aldus Stephanie Hameeteman, verantwoordelijk voor de live programmering van Eetcafé d’Oude Stoep. “Het is goed als er meer mensen uitgaan, voor de klant én voor de uitbater. Hoe drukker, hoe gezelliger.”

Zeer breed aanbod
Eén van de onderdelen van bovengenoemd plan is een gezamenlijke muziekkalender met een selectie van de leukste en beste live acts van alle podia in de stad. Deze agenda zal begin 2014 sowieso in de vorm van opvallende A2 posters langs in de gehele waterweg te bewonderen zijn. De Vlaardingse horeca en De Kroepoekfabriek krijgen bij hun plan ter promotie van de live muziek hulp van de Barflyer, dé muziekagenda van Vlaardingen, van Stichting Citymarketing Vlaardingen en Stichting Stadsherstel. “De Barflyer is een gratis magazine ter promotie van de van de Vlaardingse cultuur en horeca, waarvan jaarlijks elf edities verschijnen. Deze worden in het Vlaardingse uitgaansleven verspreid,” legt Ank Joore, die de redactie van de Barflyer coördineert, uit. “Met de gezamenlijke muziekagenda, hopen we een groter publiek te bereiken.” Stephanie Hameeteman van d’Oude Stoep is enthousiast: “Op deze manier kunnen we laten zien dat er voor ieder wat wils is en dat er een zeer breed aanbod is, van rock tot blues tot jazz, gewoon in ons ‘eigen’ Vlaardingen!” Bijzonder is; elke zaak onderscheidt zich op een andere manier. Zo is d’Oude Stoep de enige in de stad die regelmatig jazz programmeert. “We zijn wat eigenwijs wat betreft onze muziekprogrammering”, aldus Stephanie Hameeteman. “De doelgroep van d’Oude Stoep is heel breed en wij proberen voor iedereen iets te programmeren.”

Betere samenwerking en afstemming
Ook José van Biezen, bij wie de live programmering van Muziekcafé De Hommel al jaren in goede handen is, zegt blij te zijn met de samenwerking: “Met elkaar bereiken we meer mensen en misschien ontstaat er zo ook een betere samenwerking en meer afstemming. Bij muziekcafé De Hommel kunnen liefhebbers wekelijks genieten van live muziek, ‘van alles wat’, vertelt José van Biezen. “De Hommel is uniek, onder meer door het huiskamergevoel dat er heerst.” En, zo besluit José: “We delen één grote passie met elkaar en dat is de liefde voor muziek!” Ja, en dat is natuurlijk waar het allemaal in de eerste plaats om gaat… Hopelijk zijn deze eerste stappen tot samenwerking, het begin van veel mooie muzikale initiatieven!

BENIEUWD WAT ER BINNENKORT ZOAL IN HET VLAARDINGSE SPEELT?
HOUD DE AGENDA VAN DE BARFLYER IN DE GATEN VOOR DE LIVE PROGRAMMERING VAN ALLE VLAARDINGSE HORECAGELEGENHEDEN, VIA:
http://www.barflyer.nl/

VLD Rockt is mede mogelijk gemaakt dankzij de kroe, St. Citymarketing Vlaardingen, St. Stadsherstel en de ondernemende vriendengroep van De KF: De Rijsttafel!