loading


Finalisten X-Posure bekend zo april 17 2011

Vier bands, een gitarist, twee singer-songwriters, een dansact en een rapact. Daaruit bestaan de negen finalisten die de jury vanavond tijdens de spannende, maar gezellige tweede voorronde bekend maakten. De winnende bands zijn deĀ NederlandstaligeĀ band The Ugly Ducks and Me, de olijke heren van Spek & Boogert, de losbandige Party Pants en de rockband Henk. De virtuoze gitarist heet Steven. Met de singer-songwriters doelen we op de populaire Sebastiaan (met staande ovatie!) en de zangeres en pianist van 2Morrow, met een fijngevoelig nummer. Tot slot hebben we nog de negen danseressen van Bad Illusion en de drie rappers van DjeeNJones.

Op www.x-posure.nl kan het publiek vanaf heden stemmen op de tiende finalist. Wordt het de band Pineapple Plan, de rapact Bat Bisshop of de metalband Anxietist? Na volgende week zijn de finalisten compleet en kan de coaching tot aan de finale op 21 mei 2011 beginnen.

De jury, onder voorzitterschap van Bennie Semil, had het best lastig. De acts waren goed. Net als de sfeer in de zaal. Na een lekkere openingsact van de danseressen van Tripple D (Demi Point) opende de vrolijke presentatrice Nana Appiah de show door alle acts even naar voren te halen. Het publiek werd uitgenodigd om mee te doen via twitter, wat een leuke extra dimensie aan de show gaf. Met als hashtag #xposure2011 deed het publiek fanatiek mee.

We kijken nu al uit naar de finale van 21 mei in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal. Maar eerst gaan de finalisten gecoacht worden door professionals uit hun vakgebied, zodat iedereen geknipt en geschoren de finalebuhne kan betreden!