loading


Finalisten X-Posure bekend! wo april 28 2010

Daddy’o (band), Simon (poezie), Straatciatella (rap), Shanon & Nori (dans), MS2 & LyonW (rap), One Love Entertainment (rap), E.L. Dance Productions (dans), Big City Goose (band) & TimothY! (zang) zijn zaterdag 29 mei, samen met de WildcardWinnaar, te bewonderen tijdens de finale van X-Posure, de zoektocht naar jong talent in de podiumkunsten. De tweede voorronde blonk wederom uit in diversiteit. Divers in soort, energie, genre, leeftijd en in kwaliteit. Dat maakt X-Posure een feest om naar te kijken.

De Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek, het jongerencultuurpodium dat over een jaar haar deuren opent, slaan de handen ineen om jonge, enthousiaste acts uit de regio een plek op het podium te geven. Iedereen mag zich inschrijven en kan dus ook voelen hoe het is om voor een volle zaal de kunsten te vertonen. Naast het bieden van een podium, gaat X-Posure ook om talentontwikkeling. De acts met potentie worden gecoacht en krijgen het komende jaar diverse extra kansen om op te treden.

De jury, bestaande uit voorzitter en danseres Nana Appiah, muziekexpert Sanne Monster en rapper Aiky van De Zware Jongenz, kozen uit alle acts de negen besten en deelde zaterdag daarnaast drie zogenaamde wildcards uit. Dit jaar gingen de wildcards naar The Wedgies (Band), Knowledge (Rap), Julia & Joyce (Zang&Piano). Tot maandag 3 mei, 16.00 uur, mag het publiek stemmen. Vervolgens worden de tien finalisten gekoppeld aan een passende coach en volledig klaargestoomd voor de finale.

X-Posure wordt mogelijk gemaakt de het Fonds Schiedam Vlaardingen, de Gemeente Vlaardingen, Dijskhoorn Euromovers, Feedback Rotterdam, de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek.

Wie wil stemmen, foto’s wil bekijken of voor wie zaterdag 29 mei getuige wil zijn van de finalisten tijdens de grote finaleshow in de Stadsgehoorzaal, kan terecht op www.x-posure.nl . Kaarten a € 7,50 zijn te bestellen via internet of te koop aan de kassa van de Stadsgehoorzaal, tel. 010-434 0500.

De foto’s zijn te zien op de Facebook en Hyves van de Kroepoekfabriek.
Zie Facebook en http://kroepoekfabriek.hyves.nl/

Fotocredits: Ton Delfos