loading


Genomineerd voor Job Dura Prijs di oktober 2 2012

De Job Dura Prijs is een initiatief van Stichting Job Dura Fonds, een stichting verbonden aan de familie Dura en opgericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van het gelijknamige bouwbedrijf, thans Dura Vermeer.Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds jaarlijks diverse initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien.

Deze prijs, die wisselende actuele thema’s heeft op het gebied van de bebouwde omgeving in genoemde de regio Rotterdam, staat dit jaar in het teken van ‘Cultuur’. Andere genomineerden zijn het World Music and Dance Centre, Theater Walhalla, Schieblock en De Hofbogen.

Criteria
De genomineerde projecten worden door de jury beoordeeld op basis van een aantal criteria. Zo wordt onder meer gekeken naar de onderliggende visie op het betreffende cultuurgebouw, de mate van cultureel ondernemerschap, de relatie tussen programma en gebouw en de invloed op de ontwikkeling van het omliggende gebied.
Het pand is eigendom van de Gemeente Vlaardingen en de architect van De Kroepoekfabriek in de huidige vorm is Marcel van der Veer, eigenaar van Mars Interieur Architecten. Zie ook http://www.marsinterieur.nl/

“Apetrots zijn we!” vertelt Renske Verbeek, directeur van De Kroepoekfabriek. Het poppodium is nu een jaar open. De nominatie kwam als een complete verrassing.”We voelen ons hartstikke vereerd! Dat we in een rij staan met vier stevige andere genomineerden is prachtig. Het geeft een bijzonder gevoel dat ons harde werken gezien wordt. Het is ook best actueel. De gemeente is bezig met bezuinigen en geeft aan dat we meer geld uit de markt moeten halen. Aan de andere kant vallen we dus blijkbaar op, juist door ons cultureel ondernemerschap. Fijn dat dat opgemerkt wordt! Wie weet helpt deze nominatie in de besluitvorming van de gemeente, dat we het zo gek nog niet doen.”

Met de keuze voor cultuur wil het Job Dura Fonds, initiatiefnemer van de prijs, de aandacht vestigen op het belang van cultuurprojecten- en gebouwen en de zoektocht naar nieuw cultureel ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van 25.000 euro. Dit jaar wordt wederom een aanmoedigingsprijs uitgereikt van 7.500 euro.

De jury van de Job Dura Prijs 2012 bestaat uit de heer mr. F.W.R. Evers, de heer W. van Krimpen, mevrouw D. Siepel, de heer drs. J.A.C.F. Tuijtel en de heer drs. C. van ’t Veen.

De Job Dura Prijs 2012 wordt op donderdag 22 november uitgereikt in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. Geinteresseerden die de prijsuitreiking willen bijwonen kunnen zich aanmelden via [email protected]. Voor meer informatie: www.jobdurafonds.nl