loading


GEZOCHT: JONGE ONTWERPER VOOR ETALAGES BINNENSTAD! ma juli 10 2017

De binnenstad van Vlaardingen is op zoek naar een jonge ontwerper uit Vlaardingen, die tijd en zin heeft in een innovatieve ontwerpklus in de laatste week van juli! De werkgroep Binnenstad bundelt, samen met wethouder economie Bert van Nieuwenhuizen, de krachten om in de leegstaande panden de culturele trots van Vlaardingen te laten zien. In plaats van naar lege winkelruiten, kan het winkelend publiek vanaf september via aantrekkelijke etalages zien welke evenementen er in Vlaardingen te beleven zijn en wanneer. De jonge ontwerpers kunnen zich tot en met maandag 17 juli aanmelden.

Het gaat in eerste instantie om een proef van drie etalages, waarvoor een tiental aantrekkelijke afbeeldingen wordt ontworpen met daaromheen kunstzinnige decoratie waar je als ontwerper zelf invulling aan mag geven, in samenspraak met de organiserende partijen. In het ontwerp moet de stijl van ‘Binnenstad Vlaardingen’ te herkennen zijn. Lancering van het project vindt plaats op zaterdag 19 augustus.
De werkgroep bestaat o.a. uit Gemeente Vlaardingen, woonwinkel Style and Trendy, Zeillogger Balder, Erfgoed Vlaardingen, VVV Vlaardingen, Bibliotheek Vlaardingen, DetailhandelsPlatform Vlaardingen, Stichting Halen en Brengen, KADE40, De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek. Wanneer de proef werkt, breiden ze met elkaar het aantal etalages met jonge ontwerpers verder uit.
De gemeente Vlaardingen steunt dit project mede omdat ze graag zoveel mogelijk podium willen bieden aan jonge talentvolle kunstenaars uit de stad.

De opdracht nog even op een rij: Meld je 17 juli aan, de winnaar ontwerpt daarna voor 31 juli 2017 een format voor 10 aantrekkelijke afbeeldingen met bestaand, door ons aangeleverd, fotomateriaal en een schets voor de aankleding van drie etalages. Verwerk daarin de huisstijl van Binnenstad Vlaardingen. De werkgroep Binnenstad organiseert het drukwerk. Draag in de week van 14 augustus (voor 19 augustus) zorg voor de creatieve aankleding van drie aantrekkelijke etalages in combinatie met jouw tien posters, bv mbv licht, geluid, kunst. Voor de aankleding is €200 beschikbaar en de mogelijkheid om spullen, bv led-licht, te lenen van de culturele instellingen. De jonge Vlaardingse ontwerper die 21 juli gekozen wordt door de werkgroep, ontvangt hiervoor 1000 euro exclusief BTW. Het werk is ongeveer drie maanden zichtbaar. De voorkeur gaat uit naar iemand die nog niet zo lang is afgestudeerd op een kunst- of vormgevingsopleiding en in Vlaardingen woont en tussen 19 juli t/m 19 augustus beschikbaar is. Wie interesse heeft kan t/m maandag 17 juli zijn of haar aanmelding mailen naar [email protected] met daarin een motivatie en drie voorbeelden van eerder gemaakt werk. Uiterlijk 21 juli hoor je of je uitgenodigd en dan gaan we meteen aan de slag! De werkgroep Binnenstad Vlaardingen kijkt uit naar de reacties en vooral het resultaat dat vanaf 19 augustus live te bewonderen is in de eerste etalages in de stad. Wethouder Bert van Nieuwenhuizen zal de eerste kunstzinnige etalage feestelijk openen die middag.