loading


GLOEDNIEUWE WORKSHOPS vr februari 1 2013

 

 

3D Design
De workshop serie 3D Design is een gloednieuwe toevoeging aan de Kroepoek Academie en geeft je een kijkje achter de schermen in de wereld van de interieurontwerpers en meubelmakers.
Deze workshops worden verzorgd door Joch Elderkamp van Gestaltung (onder meer verantwoordelijk voor de bewegwijzering in De KF en de grote houten instrumenten waarmee bezoekers van het Zomerterras afgelopen Zomer op de foto konden bij de KF-caravan). Tijdens deze workshopserie 3D Design gaan de deelnemers zelf aan de slag, ook in de werkplaats. Zij gaan, onder begeleiding van Joch, werken van 2D naar 3D; van een schets op papier naar een echt tastbaar 3D object. Iedereen krijgt een plaat materiaal van dezelfde afmetingen waaruit een ‘meubel’ gemaakt gaat worden. Dit kan van alles zijn, van een vaas of cd-rek tot een stoel of bijzettafel. In zes weken tijd wordt het gehele traject van ontwerpen doorlopen: eerst schetsen, dan een model maken, weer schetsen, een techniek kiezen, materiaal kiezen en de uiteindelijke productie van het eindproduct. Onderdeel van het programma is een bezoek aan de werkplaats van Gestaltung, in Schiedam, waar de deelnemers zelf hun meubel zullen gaan zagen, frezen en boren.

Studiotechniek
Ook de curus Studiotechniek is nieuw en speciaal voor singer-songwriters, rappers, muzikanten en DJ’s die zelf, met beperkte middelen, goede opnames willen maken.  Gedurende deze workshopserie, die wordt gegeven door ervaren en gespecialiseerde studiotechnici, leren deelnemers van alles over geluid en akoestiek, microfoontechnieken, opnemen, mixen en mastering. Dit alles om hun opnames echt te laten knallen

De workshopserie DJ keert wegens succes voor de derde keer terug. Onder begeleiding van de ervaren en altijd enthousiaste DJ Okkie maak je kennis met de belangrijkste DJ technieken. Afhankelijk van de groep (beginner of gevorderd) worden tijdens de eerste twee lessen de basistechnieken behandeld. Vervolgens ga je je meer verdiepen in het vak van DJ en breid je je kennis uit over de verschillende mogelijkheden, richtingen en stromingen. De laatste twee lessen gaan over het mixen van muzieksoorten en platen. Zo leer je onder andere welke songs goed en welke niet goed bij elkaar passen en waarom. Ook ga je oefenen op soepele en vette overgangen van het ene nummer naar het andere en hoe je dit zo goed mogelijk op de maat kunt doen. DJ Okkie geeft hierbij steeds zijn beste ’tips & trics’…. Dus, zit er een DJ in je, twijfel dan niet en geef je snel op. Zodat je binnenkort zélf de muziek kunt verzorgen op feestjes en iedereen los gaat op joúw beats en mixes!

Inschrijving Workshops
De workshop series vinden gedurende zeven aaneengesloten weken plaats op maandagavonden in februari en maart 2013. En wel op: 1, 11 en 18 februari en 4, 11, 18 en 25 maart.
De laatste avond is een gezellige afsluitende avond met eindpresentatie, waarvoor je ook je achterban kan uitnodigen om te laten zien wat uit de workshops is gekomen. Deelnemen is mogelijk vanaf 12 jaar.
Bij de DJ workshop is er ruimte voor twee groepen (beginner en gevorderd), bin Studiotechniek en 3D Design één. Per workshop is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Interesse? Deelnemen? Je kunt je hieronder opgeven voor de workshop. Let op! Meld je aan voor 4 februari a.s. Enne..vol is vol!

IEDERE WORKSHOP KOST 70 EURO (dat is voor zeven weken; 10 euro per workshop dus).