loading


Het Zomerterras & De Kroepoekfabriek ma juli 11 2011

Een goed zomerfestival kan eigenlijk niet bestaan zonder een goed poppodium. Een poppodium draagt in een stad namelijk bij aan een creatieve en culturele infrastructuur; dé perfecte voedingsbodem voor een festival als dit”, zo vindt Frank Tomeï programmeur van het Zomerterras. Vandaar dat hij De Kroepoekfabriek, het nieuwe poppodium dat in september haar deuren aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen officieel opent, benaderde voor deze elfde editie van ‘zijn’ festival. “We hebben samengewerkt in de programmering”, vertelt Tim van Dorp, programmeur van De Kroepoekfabriek. “Ik ben speciaal voor het Zomerterras op zoek gegaan naar een aantal bands die vooral het jongere publiek aanspreken, een beetje richting pop en rock. Dat heeft een aantal mooie namen opgeleverd. De bands die het Zomerterras en De Kroepoekfabriek samen programmeren, te herkennen aan het KF-logo, zijn: Upsessions (vrijdag 22 juli, 22.30 uur), Baskerville (zaterdag 23 juni, 22.30 uur), Only Seven Left (zaterdag 30 juli om 21.00 uur) en Tim Knol (zaterdag 6 augustus, 22.30 uur). Tim is in ieder geval al meer dan tevreden: “Het is natuurlijk voor ons, als beginnend podium, super tof dat we op deze manier zichtbaar zijn op het grote podium van het Zomerterras. We hebben een prominente plek gekregen en dat is goede promotie!” 

Voor wie zich afvraagt ‘De Kroepoekfabriek, wat is dat eigenlijk?’, komt een korte uitleg misschien goed van pas. Bij deze! De Kroepoekfabriek is een professioneel podium voor live muziek, dans, hiphop en theater, waar landelijke acts en regionale helden elkaar afwisselen. De Kroepoekfabriek is gevestigd in een authentiek pakhuis, jawel, een voormalige kroepoekfabriek aan de Koningin Wilhelminahaven. Het afgelopen jaar is het gebouw volledig gestript en vervolgens verbouwd en heringericht, zodat het nu ruimte biedt aan een podiumzaal, op de begane grond en eerste verdieping, waar zo’n 250 man/vrouw aan publiek in kan. Op de tweede en deels derde verdieping zijn creatieve studio’s ingericht, waaronder een multifunctionele dansstudio, volledig geïsoleerde muziekstudio en een mediastudio. Hier is ruimte voor film, fotografie, montage, design, cursussen, workshops en exposities. Bij De Kroepoekfabriek draait alles om talentontwikkeling, voor  achter de schermen. Een grote groep vrijwillige krachten, ofwel de Kroe, werkt hard mee om het geheel tot een groot succes te maken. Er wordt nu al een tijdje flink aan de weg getimmerd, in de vorm van zelf of medegeorganiseerde evenementen op locatie, maar is er inmiddels helemaal klaar voor om écht van start te gaan. Vanaf het officiële openingsweekend, dat plaatsvindt van 16 tot en met 18 september 2011, gaat de reguliere programmering draaien. Die zal onder meer bestaan uit concerten, workshops, evenementen en af en toe theater en dans.

Op de avonden dat Upsession, Baskerville, Tim Knol en Only Seven Left spelen, is de Kroe van De Kroepoekfabriek aanwezig op het festivalterrein, speciaal voor iedereen die meer informatie wil of vragen heeft over De Kroepoekfabriek, waar zij voor staat, wat zij wil en wat ze zoal doet of hoe de programmering er uit gaat zien, maar ook voor wie misschien wel vrijwilliger wil worden, kaartjes wil kopen voor de officiële opening op 16, 17 of 18 september of gewoonweg nieuwsgierig is naar hét nieuwe poppodium van Vlaardingen!

22 juli
The Upsessions 22.30 uur

23 juli
Baskerville 22.30 uur

30 juli
Only Seven Left 21.00 uur

6 augustus
Tim Knol 22.30 uur

Kijk HIER voor het volledige programma van het Zomerterras!