loading


INTERVIEW TOSCANA MIGUEL wo januari 28 2015

Toscana Miguel: een vernieuwend feest zonder grenzen
TenTemPiés, Exodite, Raise the Ace, The Brotherhood of Beats

Houd zaterdag 21 februari 2015 vrij, want Toscana Miguel wordt een avond die je niet snel vergeet! Verwacht zowel DJ’s en producers als volledige bands in de meest uiteenlopende stijlen, van electrohouse tot funk naar rock en terug naar drum ’n bass en crossbreed, maar met één doel: het beste van het beste geven om als één geheel het publiek uit zijn dak te laten gaan. Met optredens van TenTemPiés, Exodite, Raise the Ace, Kruzos The Drumming DJ en The Brotherhood of Beats!


Behalve dat Toscana Miguel een unieke want zeer diverse line-up heeft, is het in de basis ook een bijzonder feest en tegelijk een typisch KF-concept. De organisatie is namelijk in handen van een jong en enthousiast duo: Rabin Miquel en Tosca van Heck. Zij hadden een goed idee en klopten aan bij De Kroepoekfabriek. “Toscana Miguel is terug te leiden naar december 2012, de verjaardag van Tosca. Ze mocht een feest geven in het kantoorpand van haar vader en ik hielp met de organisatie”, zo vertelt Rabin. “Op het feest werd er veel bier getapt en was er een grote diversiteit aan muziek te horen, simpelweg omdat wij zelf een brede smaak hebben. Dat was een superleuke ervaring die eigenlijk wel een vervolg moést krijgen.”

‘Als je je schaamde tijdens de heenweg, wist je dat je een goed kostuum had’
Een jaar ging voorbij toen december en januari, en de verjaardagen van zowel Tosca als Rabin, naderden. Een inmiddels nieuw pand van Tosca’s vader, in Schiedam, bleek de perfecte plek om nog meer feestvreugde te laten ontstaan door de verjaardagen samen te vieren. Er ging een hoop tijd in de voorbereiding. Er werd een concept bedacht, posters ontworpen en een crew van vrijwilligers samengesteld. Het verkleedthema was underground: aanstootgevend, psychotisch en gestoord, vertelt Tosca. “Zo’n 70 tot 80 vrienden ontvingen een uitnodiging om hun gekste outfit aan te trekken voor een goed feestje. Als je je schaamde tijdens de heenweg, wist je dat je een goed kostuum had. Schattige pinguïns, onaangename drugsdealers, platgespoten import-hoeren, homofiele konijntjes en vele anderen passeerden de revue. Door het enthousiasme ontstonden er ook volledige personages, zoals gigolo/maffiabaas Don Juanez, Madame L’Amour de burlesque koningin, dictator en oliesjeik De Tovenaar met zijn tolk Stalinski, J-Dogg de loodgieter met rappotentie, Bakkenbaarden Ruud en Cor de Cocaïnekoning met de poedersuikersnor. Om maar wat voorbeelden te noemen. Er werd hevig gedanst op DJ’s Andyvie, Boots, Kruzos en Dropsgek en vooral ook veel gelachen. Dit feestje galmt tot de dag van vandaag nog goed door in de geheugens van veel van de aanwezigen.”

‘Hoe konden we Toscana Miguel 2014 overtreffen?’
Uiteraard kon dit feest niet zonder vervolg blijven. Echter, hoe kon Toscana Miguel 2014 overtroffen worden? Rabin: “De crew werd bij elkaar getrommeld voor een brainstormsessie. Hoeveel mensen? Welke locatie? Wie verzorgt de muziek? Moeten we entreeprijzen vragen? Moeten mensen zelf drank meenemen of beginnen we een bar? Regelen we eigen beveiliging? Het concept escaleerden de ideeën werden steeds groter (en illegaler). Vele plannen waren al rond, toen bleek dat de locatie niet beschikbaar zou zijn. En juist dit voorval leidde tot het idee voor Toscana Miguel 2015 zoals dat nu is: open en legaal.”

In spanning met het plan naar De KF
Tosca en Rabin begonnen helemaal opnieuw. “In onze zoektocht naar een locatie kwamen we al snel uit bij een geliefd poppodium in de buurt: De Kroepoekfabriek. We werkten een nieuw concept uit: een muzikaal grenzeloos dansfeest, dat nieuwe artiesten en muziekliefhebbers bij elkaar zou moeten brengen. Met een gedetailleerd plan klopten we vorig jaar in spanning aan bij De KF. Programmeur Tim van Dorp vond het gelukkig een leuk initiatief en reageerde enthousiast. Toen ging het balletje rollen”, aldus Tosca. “De zoektocht naar de line-up ging niet zonder tegenslagen en wijzigingen, maar met trots kunnen we nu zeggen dat TenTemPiés, Exodite, Raise the Ace, Kruzos en Brotherhood of Beats de zaal zullen laten ontploffen. Zij voldoen allen aan de enige voorwaarde die er binnen Toscana Miguel voor muziek geldt: de energie moet er vanaf spatten!”

Share the love, voeten van de vloer
Rabin en Tosca zorgen ook zelf voor de promotie, waarbij ze worden ondersteund door De Kroepoekfabriek. Zo ontwierpen zij zelf de poster, verspreiden zij posters en flyers en onderhouden de social media. Dit alles met het doel om op vrijdag 21 februari zoveel mogelijk handen en voeten de lucht in te krijgen in De Kroepoekfabriek. Want er zullen veel mensen blij worden gemaakt, zo beloven Tosca en Rabin: “Share the Love is de slogan van Toscana Miguel. Grenzen zijn er om overschreden te worden, oordelen en vooroordelen zijn er om verbroken te worden en liefde is er om verspreid te worden. Op Toscana Miguel bundelen dj’s, producers, muzikanten en bands hun krachten om verschillende soorten muziek-, dans- en feestliefhebbers samen te brengen en een unieke ervaring rijker te maken. Toscana Miguel staat in teken van de vrije geest en keihard uit je plaat gaan.”

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Tosca en Rabin? En heb je ook een goed idee? Neem gerust eens contact op! Dat kan via: [email protected]

Meer info over Toscana Miguel en/of kaartjes kopen? Dat kan HIER.

TM