loading


KERSVERS PROGRAMMA do januari 8 2015

DE KF IS KLAAR VOOR EEN MUZIKAAL NIEUW JAAR
Mister and Mississippi, Hausmagger, Sunday Sun, Liptease, Stef Classens, De Deeldeliers, Jan Akkerman en meer…

Na alle feestdagen en een fijne nieuwjaarsparty is De Kroepoekfabriek meer dan klaar voor een kersvers jaar, met wederom een zeer gevarieerde live programmering en vette feestjes, voor ieder wat wils. Bij deze een kleine greep uit het boordevolle programma van de komende maanden.2015 begint voor De Kroepoekfabriek muzikaal gezien op vrijdag 9 januari. Ruim twee jaar nadat – het toen nog onbekende – Mister and Mississippi op een zondagmiddag het publiek betoverde, keert deze bijzondere Nederlandse band terug naar De Kroepoekfabriek. En wel voor de eerste show van hun nieuwe tour, ter ere van een gloedjenieuw album: ‘We Only Part to Meet Again’. Een must hear/must see voor liefhebbers van Fleet Foxes, Sigur Ros, Bon Iver, Angus and Julia Stone, Crosby, Stills & Nash, Other Lives en Patrick Watson.
Op donderdag 15 januari organiseren we weer het Muzikanten KaFé! Gewoon een goede, fijne avond met, door en voor muzikanten onderling. Wil je gear verkopen, zoek je bandleden of wil je gewoon een biertje drinken en/of spelen? Kan allemaal! Vanaf heden zijn De Villasessies vast onderdeel van het Muzikanten KaFé; (open) jamsessies onder leiding van The Villa Band bestaande uit Martijn Horsten (bas), Jan van Nieuwenhuize (drums) en Istvan Ouborg (gitaar en zang). Even de wereld op zijn kop: de muzikanten in de zaal, muzikanten ertussen of op het podium.

KF’s eigen technofeestje Gehavend bestaat op zaterdag 17 januari één jaar en DJ Vinnie Mikra kan die dag ook zijn rimpels opnieuw tellen. Genoeg reden voor een feestje dus. We presenteren daarom met trots de VINNIE MIKRA BURFDEE BASH! Dansen met William Kouam DjokoPop On AcidDesperate Houseguys, Dani White en Wegner.
Op vrijdag 30 januari keert de ietwat ongenuanceerde Rotterdamse surf/rock-formatie Hausmagger terug naar De Kroepoekfabriek! Een markant kwartet onder de bezielende leiding van Ted ‘Rembo’ Hausmagger; ex-TV-ster, freelance steno-dichter en wanna-be gymnastiekleraar… Men maakt catchy, Hollandstalige songs die, behalve dat ze ‘gewoon belachelijk goed zijn, tevens als een tekstueel handvat voor de liefde en het leven in het algemeen kunnen dienen’. En dan… Op vrijdag 6 februari staat de Nederlandse hiphop groep Dope D.O.D. voor de tweede keer bij ons op het podium. Denk: ‘Prodigy meets hiphop en dupstep’. Dat gaat hoe dan ook los!
Op zaterdag 14 februari herleven de swingen’ fifties in De Kroepoekfabriek. De dames van Liptease geven, samen met hun rock ’n rollende bandleden van The Backstreet Crackbangers, hits een jaren ’50 jasje, maar wél een sexy burlesque variant.
Op vrijdag 27 februari presenteren we een nieuw concept: Nieuwe Vangst. Hier maak je voor een klein prijsje kennis met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die zich al hebben bewezen, maar nog niet zo bekend bij het grote publiek. Not yet… Wij zeggen je: dat gaat niet lang meer duren. Nu live van dichtbij te bewonderen in De Kroepoekfabriek, binnen niet al te lange tijd moet je in de rij voor een kaartje voor de grote zalen en festivals. Dus, grijp je kans, kom vissen bij Nieuwe Vangst. Deze eerste editie met The Vagary en The Elementary Penguins.
Verder kun je alvast in de agenda noteren: ‘thé voice of contemporary blues’ Ian Siegel (donderdag 5 maart), gitaarvirtuoos Jan Akkerman en band (zaterdag 14 maart), Beste Singer-sonwriter van Nederland Stef Classens (vrijdag 27 maart), Beatlesque indiepop/rock van Sunday Sun (vrijdag 3 april) en jazz/blues/funk/ in de mixer van Jules Deelder en Bas van Lier ofwel De Deeldeliers (vrijdag 10 april). Zoals gezegd, hebben we hierboven slechts een kleine selectie uitgelicht. Het volledige en actuele programma vind je op www.kroepoekfabriek.nl