loading


KF AFSCHEID GRUPPO SPORTIVO wo juli 10 2013

De Haagse popband Gruppo Sportivo geeft op vrijdag 13 december een afscheidsconcert in De Kroepoekfabriek. Na een jaloersmakend veelzijdige carrière gaat de stekker eruit. Tijdens hun afscheidstour, die gelukkig ook Vlaardingen aan doet, laten zij voor de laatste keer hun tijdloze songs horen. Dé kans om deze band voor de eerste dan wel laatste keer van dichtbij live te zien…

Hilarisch, vermakelijk en eigenzinnig. Zomaar wat woorden die van toepassing zijn op de muziek van Gruppo Sportivo. De Haagse band die sinds de jaren ’70 lastig meer is weg te denken uit de Nederlandse muziekscene.

Het begint in 1976, wanneer Hans Vandenburg tijdens een feestje gevraagd voor een band. Max Mollinger en Peter Calicher spelen hier ook in. Het duurt niet al te lang voordat Gruppo Sportivo de muzikale top bereikt met hits als Rock ’n Roll, Hey Girl en Disco Really Made It. De albums 10 Mistakes en Back to ’78 worden gekenmerkt door een combinatie van catchy popsongs, humor en zelfrelativering en vliegen als broodjes over de toonbank. De ‘Gruppomania’ is een feit.

Na een tijd van stilte, komt in 2000 het complete repertoire opnieuw uit op CD en is de band weer een tijd lang veelvuldig te horen en te zien. Maar het einde is in zicht… De afscheidstournee betekent nog niet het einde van de groep, zegt zanger Hans Vandenburg. Zo wil de band nog een nieuw album opnemen, maar is het nog niet duidelijk wanneer en hoe. Voorlopig is de afscheidstour, waaronder het concert op vrijdag 13 december in De Kroepoekfabriek, toch echt de laatste kans om Gruppo Sportivo in levende lijven te horen en te bewonderen… Mis het niet!

Kaarten zijn vanaf NU te koop! En wel HIER!