loading


KF INFO AVOND DO. 14-11 vr oktober 25 2013
Wat voor concerten, evenementen en workshops organiseert het poppodium? Hoe ziet het podium eruit en de studio’s? De meesten weten het vast wel. Maar vragen als: Voor wie? Met welke passie en visie? Met welke mensen? Met welke middelen? En welke plannen liggen er voor de komende jaren? Na twee jaar open te zijn is het tijd voor een update. Alle vragen kunnen gesteld worden. Donderdag 14 november is iedereen die nieuwsgierig is om 19.00 uur van harte uitgenodigd voor een korte rondleiding en presentatie. Deze informatie avond is voor aanvang van de Tokoloko, de maandelijkse avond voor bands uit de buurt.

De Kroepoekfabriek is sinds september 2011 het poppodium in Vlaardingen, waar landelijke muziekacts en regionale helden elkaar afwisselen. In een jaar vinden er zo’n 125 concerten en 150 educatieve projecten plaats. Na twee jaar hard werken, succesvol draaien en met een stevige financiële uitdaging in het vizier, geeft het team, de kroe, graag weer een jaarlijks kijkje in de keuken. Op de informatie avond wordt verteld hoe het gaat, wat de plannen zijn en worden alle vragen die er zijn beantwoord.

Informatie Avond, De Kroepoekfabriek, donderdag 14 november van 19.00 tot 21.00 uur met rondleiding, presentatie, ruimte voor vragen en vanaf 21.00 uur drie (rock)bands uit de buurt tijdens de Tokokolo. De toegang is gratis, de drankjes niet. Dit keer bestaat Tokoloko uit lekkere rock met Rebelstar, Special Steve en Jokers Carnival. Aanmelden via [email protected] is prettig, maar niet verplicht.

 

Voor wie niet kan

Van rock tot hiphop, van pop tot metal tot singer-songwriter en van dj-avonden tot jamsessies en een maandelijks open podium. Het poppodium heeft een breed muziekaanbod voor liefhebbers van live muziek, in een knusse, sfeervolle muziekzaal. In De Kroepoekfabriek kan je je favoriete artiesten van dichtbij bewonderen, in goed licht en met goed geluid. De vrolijke kroe ontvangt iedere gast met open armen.

Jaarlijks organiseert het poppodium 281 culturele activiteiten (concerten, evenementen en workshops) voor ruim 25.000 bezoekers uit Vlaardingen en omstreken. Hiervan komt 60% uit Vlaardingen en voor 40% komen onze bezoekers uit de omliggende steden. In 2011 openden ze de deuren en in 2013 hebben ze de landelijke kwalificatie ‘Kernpodium’ in de wacht gesleept. Dit is een belangrijk keurmerk voor professionele artiesten in het land, die nu sneller en voor minder geld naar Vlaardingen komen.

Ieder jaar biedt het poppodium 158 educatieve projecten aan, zoals workshops, talentcoaching en schoolprojecten. Daarnaast organiseren ze 95 concerten met nieuw talent op het podium (bands, dans, rap, dj) en 28 concerten met professionele artiesten uit het Nederlandse clubcircuit. Deze artiesten kiezen voor hun tour vaak bewust voor een kernpoppodium. Tot slot staan er 285 diverse nieuw talent-acts op ons podium en 750 individuele lokale talenten in de vorm van jonge bands, dansgroepen, dj’s en rappers.

Sinds de opening hebben er al aardig wat artiesten op de buhne gestaan, waaronder De Staat, Winne, Lucky Fonz, DeWolff, Dope D.O.D, Bettie Serveert,  Moke, Kraantje Pappie, Tessa Rose Jackson, Bl3nder & Hans Dulfer, Bollebof, Qeaux Queax Jones, Hausmagger, Splendid, The Kik, The Deaf, Mr Polska, Baskerville, New Cool Collective, Mister and Mississippi, Pien Feith, Gruppo Sportivo, Offshore, Blaudzun, Gers Pardoel en Anneke van Giersbergen.

Ook zijn we super trots op een aantal eigen maandelijkse muziekconcepten voor nieuw talent, zoals de  Tokoloko, voor bands uit de buurt, Sambal, voor het pittige werk, Onbeperkt, waar onbeperkt op alle soorten muziek kan dansen, het Comedy Kafé, waar we i.s.m. de Stadsgehoorzaal jong stand-up comedy talent tonen, Lekker Laag, voor de meer underground stijlen, Spindoctors, waar beginnende DJ’s een half uur mogen shinen, het Singer Songwriter Kafé, op de rustige zondagmiddag en Het Open Podium Mét, waar alle podiumkunsten terecht kunnen met een jamsessie als toetje.

Op deze pagina zijn al diverse veelgestelde vragen te vinden. Wie het verhaal graag met eigen ogen komt bekijken en beluisteren en bevragen, is van harte welkom op donderdag 14 november om 19.00 uur in De Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen.