loading


KF ONGEDEERD NA BRAND wo september 16 2015

– UPDATE donderdag 17 september –

Op woensdagochtend 16 september ontstond er een grote brand bij onze buren, het pand tussen het Packhuys/Prikkewater en De KF. Wonder boven wonder is De KF nagenoeg ongedeerd gebleven.

IMG_7271

Donderdagochtend is het pand van De Kroepoekfabriek onderworpen aan de inspectie van de brandweer. Na een meting, die giftige stoffen zou moeten opsporen, kon de brandweer concluderen dat het pand volledig veilig is. Er hangt dan wel een behoorlijke rookgeur, maar deze is niet schadelijk. Ook een controle van de constructie van het pand wees geen schade uit. Op de eerder geconstateerde gesprongen ruiten en wat afgebladderde verf van het raam dat zich het dichtst bij de brand bevond, is De KF geheel ongedeerd verklaard. Daarna kon het – zeer blije en opgeluchte – team van De KF weer aan de slag, met de raampjes open weliswaar.

Zeker is nu dat het concert van My Baby op vrijdag 18 september en dansfeestje De Buurtsuper, dat op zaterdag 19 september gepland staat, door kunnen gaan.

Onze buren van Prikkewater zijn ook getroffen door rookschade en tevens door waterschade, alhoewel minder erg dan gevreesd. We leven erg met Martin Poot en zijn team mee en waar we kunnen helpen, bieden we een helpende hand. We wensen het team van Prikkewater en alle andere betrokken veel sterkte.

En dan tot slot… willen we iedereen die vandaag met ons heeft meegeleefd – via social media en andere wegen – echt enorm bedanken!  Het is geweldig om te merken dat Vlaardingen zó’n groot hart heeft voor haar poppodium; vele handen hebben zich aangeboden om te helpen, om ervoor te zorgen dat De KF snel weer alive and kicking te krijgen. En dat gaat zeker gebeuren! Tot snel!
IMG_7270