loading


KF PRESENTEERT JUBILEUMBOEK OP VIJFDE VERJAARDAG vr september 2 2016

VIJF JAAR KF IN BEELD

Poppodium De Kroepoekfabriek wordt in september VIJF jaar. Een VIJFde verjaardag is een goed moment om even stil te staan bij wat er de afgelopen jaren zoal is gedaan, beleefd, veroorzaakt, gecreëerd en bereikt. En om voorzichtig vooruit te blikken. Dat doet De KF in de vorm van het jubileumboek VIJF. Op zaterdag 17 september om 14:00 uur wordt dit boek, dat VIJF jaar KF in beeld brengt, met trots gepresenteerd op VIJF: BUITEN, het middagprogramma van het verjaardagsfeestje van De KF.

VIJF is een ode aan VIJF jaar KF, maar vooral ook een ode aan de Foto Kroe. Het fotoarchief van De Kroepoekfabriek bevat inmiddels ruim zes jaar KF-beeldmateriaal, van de hand van zo’n twintig vrijwillige fotografen. Hun foto’s vormen de basis van dit boek. Waarmee VIJF niet slechts een mooi bladerboek en naslagwerk is, maar tegelijk en vooral een podium voor deze Foto Kroe. Het boek is opgebouwd uit VIJF thema’s, hetgeen heeft geresulteerd in VIJF hoofdstukken met de allermooiste plaatjes uit het fotoarchief. Plus korte interviews met en quotes van betrokkenen en de nodige feitjes en weetjes. Elke foto vertelt een eigen verhaal, samen vertellen deze geselecteerde foto’s op maar liefst 144 pagina’s het verhaal van VIJF jaar KF. Op 17 september om 14:00 uur wordt VIJF gepresenteerd, voor de deur van De KF tijdens VIJF: BUITEN. Hier wordt het eerste exemplaar overhandigd en er is een preview te zien van de bijbehorende expositie.

Expositie VIJF
Het boek VIJF komt niet alleen, een selectie van de foto’s uit het boek zal te zien zijn als expositie. Een deel hiervan is vanaf dinsdag 20 september te bewonderen in grandcafé/restaurant Berlijn, aan de Westhavenkade 1-3 te Vlaardingen. Vervolgens verhuist de expo naar het Fotofestival Schiedam 2016, dat van 13 tot en met 16 oktober 2016 plaatsvindt in het stadscentrum van Schiedam.

Waar te koop
VIJF wordt uitgebracht in een oplage van 500 stuks en is vanaf dinsdag 20 september te koop bij boekhandel Plantage-Pontier op het Liesveld 33-35 in Vlaardingen, bij Berlijn en natuurlijk bij De Kroepoekfabriek. Tijdens het Fotofestival Schiedam is het boek ook verkrijgbaar.

Met dank aan
Ontwerpbureau milc is verantwoordelijk voor het concept en het design van het boek, in samenwerking met Puntgaaf Drukwerk en Papyrus. Het boek VIJF is mede mogelijk gemaakt door: Voscon, Rabobank Rotterdam, Fundament, Stadsgehoorzaal Vlaardingen, Kade40, BERLIJN, Bond, Dijkshoorn, SHOW en zo, Voscon, Makelaardij Thuis, de Westkaai, Westhavendomein, Mondt Adviesgroep, D66, Circusschool Hannes, Stichting Elckerlyc, Semaphore Signs B.V., Franciscus Gasthuis & Vlietland, Gestaltung, Waterweg Wonen, MKV, Zomerterras, Bloemsierkunst Jac Verkuil, Nuijten van de Weerdt Advocaten B.V., Vulcaan, Van Kortenhof Fietsen, Peitsman, Aliphos, Gettogetherin, Vopak en Rotary Vlaardingen.

VIJF: BUITEN
Het boek wordt zoals gezegd gespresenteerd tijden VIJF: BUITEN. Dit feestje voor de deur start om 13.00 uur, is gratis en iedereen is welkom. Verwacht een lethale dosis gezelligheid, muziek en lekker eten en drinken. Een fuif als deze geef je natuurlijk niet alleen, maar met hulp van onze lokale helden: C.C. Grand, Silver Pockets Full, Petrol, Abby Lies en Sjoerd van den Boogert (Spek en Boogert). Jou alleen met muziek verblijden vonden wij niet genoeg, dus hebben wij er nóg meer lokale helden tegenaan gegooid om het compleet te maken en wel met bier van Vulcaan en overheerlijke verjaardagsburgers van BRLN.

Alle info op een rij
KF is VIJF
VIJF boekpresentatie zaterdag 17 september 14:00 uur

vrijdag 16 september
Broederliefde + SBMG (uitverkocht)

zaterdag 17 september
VIJF: BUITEN, met C.C. Grand, Silver Pockets Full, Petrol en meer (gratis)
DeWolff, deur open: 20.30 uur, aanvang: 21:00 uur tickets: KFB_Emailer_Boekpresentatie_DEF