loading


KF PROGRAMMEERT OP ZOMERTERRAS do juli 16 2015

De KF op het Zomerterras
Postmen, lokale helden en Silent Disco

Het Zomerterras en poppodium De Kroepoekfabriek werken deze zomer voor het vijfde jaar op een rij samen. Die samenwerking bestaat mede uit het gezamenlijk programmeren van bands. En zo doet het Vlaardingse poppodium ook op het Zomerterras waarvoor het in het leven is geroepen: bands een podium bieden. Dit jaar heeft De KF niets en niemand minder dan Postmen, Jon Tarifa, C.C. Grand, Meneer van Dalen, Funky Organizers, Jiri, Daisy Cools, Atlas and the Fox en Silver Pockets Full weten te strikken voor het Zomerterras.

Postmen is terug! En hoe! Neerlands meest succesvolle hiphop act ooit is deze zomer gelukkig weer op veel festivalpodia live te aanschouwen, waaronder op het Zomerterras. Zet je schrap voor deze niet te vermijden zo aanstekelijke mix van hiphop en reggae, voor hét ultieme festivalgevoel.
Jon Tarifa is een artiest met internationale allure; geboren in Albanië, opgegroeid in de Verenigde Staten en volwassen geworden in Nederland. Met zijn zeskoppige band maakt hij positieve, catchy hiphop met invloeden van funk, soul en jazz.
C.C. Grand is inmiddels een bekende naam in Vlaardingen. Deze heren speelden al eerder in De Kroepoekfabriek en op het Zomerterras. C.C. Grand maakt een sfeervolle mix van pop, soul en rock met de nodige americana invloeden.

Pure popsongs in je moerstaal. Dat kun je van Meneer van Dalen verwachten. Met vernuftig in elkaar gestoken teksten laat Sophie Reekers je nog eens nadenken over dingen die je altijd als vanzelfsprekend beschouwde.
Funky Organizers is een jong übergetalenteerd powertrio, aangevuld met sax en rapper. De band combineert keiharde funk met jazz, dance en rock en staat bekend om hun uitzinnige live performance, die hun jonge honden-imago meer dan eer aandoet.
Jiri is een zeer getalenteerde jonge muzikant die alles lijkt te kunnen spelen. De afgelopen jaren speelde hij in diverse bands, waaronder TeddyJr en RomanElectricband en met Michael Prins. Nu is Jiri solo en maakt hij rock, blues, soul en folk.

Dat singer-songwriter Daisy Cools vroeg of laat een project als The Europe Files zou bedenken was onvermijdelijk. Reizen, optreden en liedjes schrijven: het zijn dé ingrediënten waar Daisy inspiratie van krijgt. De muziek van Daisy Cools kan op het eerste gehoor lief lijken, maar Daisy en haar strakke band schuwen een pittige sound niet. Heb je haar optreden in De Kroepoekfabriek vorig jaar gemist? Nu vooral gaan kijken en luisteren, dan neemt Daisy je voor even mee op reis.
Atlas and the Fox is een uniek singer-songwriter trio, bestaande uit Tato Wesselo, Felix Bruyn en sinds kort Emil Klomberg. Geïnspireerd door Jimi Hendrix, John Mayer, classis blues a la Muddy Waters, Elvis en Fink zijn de gitaren uit de kast gehaald en hebben zij zichzelf leren spelen. Niet alleen het stemgeluid van deze jonge heren verrast je, ook de combinatie ervan. En, leuk weetje: binnenkort neemt Atlas and the Fox een allereerste EP op in de studio van De Kroepoekfabriek.
Silver Pockets Full is een kersverse band van Vlaardingse bodem. De leden touren afzonderlijk en samen al heel wat jaren in verschillende formaties rond in het regionale bandcircuit. De inspiratie uit die lange roadtrip wordt door dit vijftal verwerkt in catchy, meerstemmige songs, waarin bij voorkeur de seventies aan het nu worden geknoopt. In de muziek van Silver Pockets Full hoor je invloeden van iconen als The Jayhawks, Black Crowes, Turin Brakes, Allman Brothers, Bruce Springsteen en CSNY terug, maar tegelijk is het geheel eigenwijs genoeg om ook nieuwe, frisse richtingen in te slaan.

Dansen in de stille disco
Behalve tijdens optredens van alle bands, kunnen bij het KF Tuinhuis de voetjes van vloer. Op zaterdag 8 en 15 augustus en vrijdag 21 augustus wordt het Tuinhuis omgetoverd tot Silent Disco, waar iedereen welkom is om een dansje te wagen en tegelijk een voorafje te proeven van KF’s clubavonden die later dit seizoen op het programma staan.

Dat dansen kan op 8 augustus op de ondergrondse beats van de crew van GEHAVEND, hosted by Justin Bekker en Vinnie Mikra. Op 15 augustus gaan we daar LEKKER LAAG, hosted by Lighningcore Pinas en op 21 augustus draaien we een mini Buurtsuper in elkaar.

Tickets
Gedurende het gehele Zomerterras kunnen er kaarten worden gekocht voor alle komende concerten en events van De Kroepoekfabriek. Dit kan bij de speciale Ticketbox. Het volledige en actuele KF-programma vind je op: https://kroepoekfabriek.nl/programma/

Ook een handje helpen op het Zomerterras?
Van vrijdag 7 augustus tot en met zaterdag 22 augustus vormt het Oranjepark/’t Hof weer drie weekenden lang het decor voor het Zomerterras, hét muziekfestival van de stad. De vrijwillige Kroe van het Vlaardingse poppodium, voor de gelegenheid omgedoopt tot ZomerKroe, houdt gedurende alle weekenden de bars van het festival draaiende. Dankzij deze bijzondere culturele samenwerking wordt er veel geld bespaard. Deze kostenbesparing vloeit voor de volle honderd procent door naar de muziekprogrammering van zowel het Zomerterras als De KF. Heb jij ook een groot hart voor cultuur en muziek? En lijkt het je wel wat om komend Zomerterras je steentje bij te dragen aan weer een succesvol en onvergetelijk festival? Dat kan! Op www.kroepoekfabriek.nl/zomerkroe vind je meer informatie.

Meer informatie, de speeltijden en -data en het volledige actuele programma zijn te vinden op: www.zomerterras.nl