loading


KF-TEAM OP EUROSONIC-NOORDERSLAG di januari 10 2017

Elk jaar rond half januari vindt in Groningen het Eurosonic-Noorderslag Festival plaats. Zoals gebruikelijk gaat er een KF-delegatie naar het hoge noorden om het nieuwste talent te checken en met vele vakgenoten te overleggen en op de hoogte te komen van de laatste ontwikkelingen in de podium- en muziekwereld. Als gevolg hiervan is ons kantoor op vrijdag 13 januari gesloten.

Eurosonic-Noorderslag, kortweg ESNS, is een meerdaags showcasefestival en congres dat sinds 1986 georganiseerd wordt in Groningen. Uit de hele wereld en met name Europa komen er managers, labels, artiesten, boekers, juridici, podia, clubs, onderwijsinstellingen, overheden en nog veel meer bij elkaar om de stand van zaken met elkaar door te nemen op gebieden als bijvoorbeeld talentontwikkeling, veiligheid, horeca, techniek en programmering. Het congres vindt plaats op donderdagochtend tot en met zaterdagmiddag in de Oosterpoort.

Naast het congres treden er honderden artiesten vanaf de middaguren op, afkomstig uit heel Europa, in alle hoeken en gaten die Groningen rijk is. Dit gebeurt zowel in de bekende clubs (Vera, Paradigm) als de kroeg op de hoek tijdens Eurosonic. Het showcasefestival is ook geopend voor publiek (hoewel men een ticket dient te kopen) en kent ook enkele vrij toegankelijke podia in de binnenstad. Traditioneel vindt vervolgens Noorderslag op zaterdagavond plaats in de Oosterpoort, toegankelijk voor zowel publiek als professionals. Wat ooit begon als een amicale wedstrijd tussen Vlaamse en Nederlandse artiesten, is uitgegroeid tot de ultieme showcase van Nederlands muzikaal talent en een graadmeter voor acts die het in het betreffende jaar ver gaan schoppen. Beide festivals (Eurosonic en Noorderslag) worden uitgebreid verslagen in de media, zowel in Nederland als internationaal. Houd 3FM en 3VOOR12 in de gaten voor verslag in beeld en geluid!

Omdat het KF-team dit jaar met vijf man afreist naar Groningen, is ons kantoor op vrijdag 13 januari gesloten en zijn we vanaf woensdagmiddag 11 januari verminderd bereikbaar. Maandag 16 januari zijn we weer aanwezig en optimaal bereikbaar.