loading


KF TRAKTEERT EXAMENKANDIDATEN do mei 28 2015

Na tijden van blokken, stampen, zwoegen, bikkelen en buffelen is het (voor wie de herkansingen mag overslaan) eindelijk voorbij: de eindexamenperiode
zit erop. De Kroepoekfabriek vindt dat al dat harde werk beloond mag worden en geeft daarom een fikse korting cadeau. Eindexamenkandidaten kunnen voor slechts 5 euro naar dé seizoensafsluiter waarmee het poppodium de zomer inluidt: de Balkan Party op zaterdag 4 juli!

Laat aan de deur je schoolpas zien (die heb je toch niet meer nodig) en betaal slechts 5 euro voor je ticket (normale prijs 14,50 eur). Dat is geen geld voor een kiloknaller van een party! Want de eenheid ‘kilo’ geldt in het Romanes – de taal van de Romazigeuners – ook voor vloeistoffen. Dat wordt dus kilo’s bier en kilo’s gipsy-ska met het Antwerp Gipsy-Ska Orkesta en Afterparty-DJ Coenrad Glupekovic.


Antwerp GipsySka Orkestra
Een dampende stoofpot van Oost- Europeese Zigeunermuziek en Jamaicaanse ska, afgekruid met een rebelse spirit? Daarvoor is de wereld al tien jaar aan het juiste adres bij Antwerp Gipsy-Ska Orkestra. Na twee albums en tal van optredens in het buitenland werd 2015 het jaar voor een derde album: ‘Kilo Gipsy-Ska’. Zoals eerder al vermeld: de maat kilo geldt in het Romanes ook voor vloeistoffen. Het album brengt een zelf gebrouwen cocktail van GipsySka, en daar dan heel veel van. Vooral heel veel energie, ambitie en lust voor het leven. In 2011 wisten deze illegale globetrotters op de derde ‘ochtend’ van Lowlands het publiek al aan het springen te krijgen, dat vergt een flink staaltje entertainment vermogen. Naast de vertrouwde clash van zinderende hete gipsy en snelle ska met trashy blazers en vette beats, is op het nieuwe album meer diepgang een aandacht voor details. Zo worden de teksten nu overwegend in het Engels overgebracht. Tot dusver zong het stel vooral in het Romanes. Dat deden ze met de grootste eerbied, maar in het publiek beheersen slechts weinig die taal. Daardoor gingen veel emoties verloren. Voortaan gaan meer mensen verstaan wat ze zingen, wel zo handig.

ZATERDAG 4 JULI
BALKAN PARTY
ANTWERP GIPSYSKA ORCHESTRA + DJ COENRAD GLUPEKOVIC
van: 21.00 uur, tot: 03.00 uur
Geen eindexamen gedaan maar toch ook wel zin in dit feestje? Tickets (VVK 12,50 euro) koop je hier: https://kroepoekfabriek.stager.nl/web/tickets/36551