loading


KF TRAPT NIEUW SEIZOEN AF do augustus 20 2015

In de startblokken voor een nieuw Kroepoek-seizoen
Verwacht: MY BABY, Fresku, Gare du Nord en Maison du Malheur

Het festivalseizoen zit er bijna op en dat betekent voor De Kroepoekfabriek dat de focus zich weer naar binnen verplaatst. Eind augustus gaat alweer een vijfde muzikaal seizoen van start en de namen die nu al vast staan, beloven meer dan goeds. Bij deze een kleine greep uit het boordevolle programma van de komende maanden. Wat mag en wil je niet missen?

Op de valreep van augustus organiseert De KF, samen met Crawl Back en New Breed Bookings, weer een pittige internationale editie van metal-/hardcore avond Sambal! Dit keer met Amerikaanse Legend én Brits bezoek in de vorm van Empires Fade, In Archives en Vanity Draws Blood. Op zaterdag 12 september speelt The Dead Flowers voor een tweede keer in De Kroepoekfabriek. Deze Schiedamse Rolling Stones tribute band brengt dit keer een ode aan het alweer 45 jaar oude ‘Get Yer Ya-Ya’s Out’; misschien wel de bekendste live LP ooit. De avond wordt afgetrapt de eveneens Schiedamse Splinter Brothers. Ben je Stones-fan? Dan moet je deze avond in De KF zijn. Alle Kroepoekjes verheugen zich al maanden op vrijdag 18 september. Dan betreedt namelijk MY BABY het podium. En MY BABY, dat is delta trance dub indie funk. Bereid je voor op stomende gospel, repeterende ritmes, gillende slidegitaren, afgewisseld met ballads afkomstig ergens van ver uit de ziel. Het is in ieder geval zo goed, authentiek en origineel dat we zeker weten dat je dit niet wilt missen. En één van de zekerheden des levens, is dat je om de maand op donderdag in De Kroepoekfabriek terecht kunt voor Tokoloko. Dé plek om (gratis) nieuwe bands te checken en ontdekken. Donderdag 24 september is de eerste editie van het kersverse seizoen een feit, met optredens van Shaking Haze, The Hague Idiots en Too Different. Ofwel, een gratis avond vette muziek voor liefhebbers van Black Sabbath, Alice in Chains en Down, maar dan vermalen in een blender.

Verwacht
Het programma van De Kroepoekfabriek wordt het gehele jaar door aangevuld met nieuw aanbod en vers talent. Wat al wel vast staat, is dat vrijdag 9 oktober één van de meest dodelijke avonden uit de gehele Kroepoek-geschiedenis zal worden. In positieve zin natuurlijk. We garanderen dat je je na het optreden van Death Alley en De Dood weer als herboren voelt. Support Order of the Emperor zal bovendien alle misleidende vlaggen die werden gehesen omtrent heavy metal voorgoed verbranden. Het podium wordt gemolesteerd door luide riffs, donker theater en spuwend vuur. Precies waar heavy metal ooit voor stond en nog altijd voor staat. In 2015 komt Fresku ook zeker weten het Vlaardingse onveilig maken en wel op zaterdag 7 november. Fresku behoort tot de top van de Nederlandse hiphop en stond onder meer al op Lowlands, bij De Wereld Draait Door en ontving nominaties voor de 3voor12 en 3FM Awards. Momenteel gooit  dit onconventionele figuur hoge ogen en scoort tegelijk wat scheve wenkbrauwen met zijn nieuwe album. Saai is het in ieder geval niet met Fresku in da house. Zet zaterdag 21 november ook maar alvast in de agenda, want Maison du Malheur wil je zien en horen en vooral meemaken. Niet te stuiten, niet te overtreffen, niet in een hokje te stoppen, niet te marketen en nauwelijks te managen; verbrand je zwemvest, vergeet de veiligheidsgordels, gooi je helm maar weg en houd je vast want Maison du Malheur is terug. Een deinende muzikale hoerenkast, bevolkt door messcherpe blazers, een superieure gitarist, een drummende kolenstoker en een bordeelpianist van wereldklasse. Geleid door een kapitein die vaak zelf ook verbaasd toekijkt wat voor toeren zijn bemanning nu weer uithaalt, om er dan maar grijnzend mee in te stemmen. Nog iets verder weg, maar zeker het verheugen waard is de show van Gare du Nord, die op vrijdag 4 december gepland staat. Het sfeervolle zeskoppige jazzensemble staat al acht jaar garant voor volle zalen en een full energy uptempo show, met als stralend sexy middelpunt de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Albertini. We zijn benieuwd of de Goedheiligman op 5 december een optreden van een band, die drievoudig platina én goud voor zes studioalbums behaalde, kan overtreffen.

Clubavonden
Behalve live muziek, is De Kroepoekfabriek ook wel in voor een vette party. Voetjes van de vloer, handen in de lucht. Het gaat weer loos vanaf september. Om te beginnen kun je op zaterdag de 19e winkelen in De Buurtsuper. Dit keer in de aanbieding: kilo’s plezier, liters sentiment, plaatjes van (een niet meer zo verse) versafdeling en de altijd goed draaiende DJ Okkie en Peter van der Stelt voor maar €7,50! Wees er snel bij want op is op! En oh yeah, mark the date: 5 september is er een nieuwe Gehavend. Deze keer met wat absoluut Rotterdams finest genoemd kan worden.. Niemand minder dan Michel de Hey komt laten horen hoe diep zijn liefde voor muziek gaat. Daarnaast, als kers op de taart, mogen we ook Warren Fellow verwelkomen. De rest van de line-up wordt aangevuld door Gehavend veteraan en resident DJ Vinnie Mikra en locals Berkay Iner & Todd Bryant. En na de laatste editie van mei jl. kunnen we ein-de-lijk op 28 november weer vol gas tijdens Lekker Laag, waar we terug gaan in de tijd, richting de roots, en waar dubstep en drum ‘n bass de vloer zullen laten schudden, piepen en kraken. We mogen hier met trots een killer, allstar line-up verwelkomen: nieuwe helden The Illuminated, oude rot Nicon plus het trio Korrupt, Exodite en Single Drop. Lekker Laag is terug, en hoe!