loading


KF’S WEKELIJKSE WASLIJST wo juli 8 2015

Het is alweer woensdag, tijd voor KF’s Wekelijkse Waslijst. Een waslijst aan muziekgerelateerde ergernissen, geluksmomentjes, do’s, don’ts, tips & tricks. Ben je het er niet mee eens of heb je nog aanvullingen? Laat dan een reactie achter en discussieer mee!

15 X de slechtste maar stiekem lekkerste zomerhits. We hebben binnen het team van De Kroepoekfabriek eens rond gevraagd welke zomerhits hun tenen laten krommen, maar stiekem zorgen voor een dikke glimlach onder de al dan niet verkoelende douche terwijl die privé afgespeelde Spotify lijst door de boxen knalt. We vragen jullie begrip voor het niet prijsgeven van de Kroepoek bron achter het gekozen nummer, dit is noodzakelijk wegens gevaar voor sociale afzondering en een belemmering van het imago dat je als poppodium muziekliefhebber met je mee draagt.

Met stip op nummer 1: Toppertje Breezer Ananas – Guillermo & Tropical Danny
Omdat een ‘Breezer Ananas met een dubbele Whiskey erbij’ het zomerdrankje bij uitstek is dat je niemand aan zal raden.

2. Conga – Gloria Estefan & Miami Sound Machine
“Come on , shake your body baby, do the conga. I know you can’t control yourself any longer. Don’t you worry if you can’t dance.” Please, for Kroepoeks sake, control yourself if you can’t dance.

3. Que si que no – Jodi Bernal
We hopen dat Jodi snel antwoord op zijn onbeantwoorde liefde heeft gekregen. Al kunnen we dat antwoord wel raden. Que si que no?

4. Sweat (A la la long) – Inner Circle
“With a little bit of this and a little bit of that, my lyric goes on the attack and my tongue gets tied.” We vragen ons af waar ’the tongue got tied’ want er was a little bit a lot of lalalalala. Maar eerlijk is eerlijk, een zomerhit zonder ‘lalala’ is geen zomerhit.

5. Horny – Mouse T
Hierbij vernoemen de tekst maar even niet, er zijn al genoeg kinderen onder de tien die dit heel onschuldig meezingen (en dansen).

6. Dragostea din Tea – Q-zone
Naast ‘lalala’ bleek een heel nummer met de tekst: ‘Ma-ia-hii, Ma-ia-huu, Ma-ia-hoo, Ma-ia-haha’ ook genoeg te zijn voor een zomerkraker. Maar als je bovenop een vliegtuig staat, moet de tekst ook niet te ingewikkeld worden natuurlijk.

7. Lambada – Kaoma
Orangina (de betere variant van sinas) koos dit nummer in een van hun reclames. Met effect: een hit was geboren en tijdens die hit wil je het frisse zoete goedje in je hand hebben. Met een extra scheut alcohol erbij wellicht, om het nog wat zonniger te maken.

8. Coco Jambo – Mr. President
“Put me up, put me down, put my feet back on the ground. Put me up, take my heart
and make me happy.” Het nummer zorgde al voor menig botsingen op de dansvloer. Put me up, down, back, up… Maar happy maakt het zeker.

9. We’re going to Ibiza – Vengaboys (en werkelijk elke andere plaat van de Vengaboys)
“Don’t wanna be a busdriver.” Waren alle Vengaboys en -girls maar buschauffeur geworden. Maar dan wel in een strandbus met alléén maar Vengaboys door de speakers.

10. Toeter op m’n waterscooter – Gebroeders Ko
We hebben nog nooit een waterscooter met toeter in onze handen dan wel onder onze billen gehad, maar na deze -lichtelijk irritante- hit, stond hij toch echt op onze wishlist.

11. Walking on sunshine – Katrina & The Waves
Wij zitten op een roze wolk, zij lopen op zonnestralen. Het effect is hetzelfde: je zit na dit nummer zeker nog een uur op een roze wolk en er een week mee in je hoofd.

12. Holiday rap – MC Miker & DJ Sven
“Give me seven weeks again, I need a holiday!” Wie heeft er na de vakantie geen vakantie nodig? Prima zomerhit.
https://www.youtube.com/watch?v=myvo7ef_UkI

13. Samba do Brasil – Bellini
Je ooit afgevraagd hoe de zomer klinkt? Heeft niks met heel Vivaldi te maken. Bellini doet het beter, als het op de zomer aankomt dan.

14. Vamos a la playa – Righeira
Nog zo’n gevalletje voor op de wishlist. Wij van De Kroepoekfabriek willen ook van zulke horloges, die blijkbaar als microfoon fungeren. En dan ook waterbestendig graag. Voor als we à la playa gaan.

15. Mambo Number 5 – Lou Bega
Als dit nummer gedraaid wordt hoop je dat er zich binnen honderd meter een Monica, Erica, Rita, Tina, Sandra, Mary of Jessica bevindt. Dikke scoor-garantie.

Onze vorige lijstjes gemist? Geen probleem de was hangt nog buiten: 10X waarom je deze zomer wel naar een festival moet gaan en niet naar een poppodium, 5X waarom Balkan de bom is en 10X de grootste concert ergernissen.