loading


KF OP ZOMERTERRAS vr augustus 2 2013

Wegens succes slaan De Kroepoekfabriek en het Zomerterras voor het derde jaar op een rij de handen ineen. De vrijwillige Kroe van het Vlaardingse poppodium, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Zomer Kroe’, staat gedurende alle weekenden achter de bars van het festival om de bezoekers van het festival op hun wenken te bedienen. Ook zal er wederom gezamenlijk een aantal acts worden geprogrammeerd. En wie zin heeft in een extra dansje, kan tussen de bands door terecht in KF’s Disco Silencio. 

Door op deze manier samen te werken, wordt er geld uitgespaard, dat direct terug vloeit in de programmering van zowel het Zomerterras als De Kroepoekfabriek. Dankzij de ZomerKroe kan er een groter deel van het budget naar het programma van het festival. Daarnaast zal De Kroepoekfabriek in het najaar een evenement kunnen financieren van de helft van het geld dat wordt bespaard. Zo kunnen we gezamenlijk voor zorgen dat er mooie dingen gebeuren in de stad en dit ook garanderen voor de toekomst. We willen immers niet inleveren op live muziek en kwaliteit!
Behalve achter de bar draagt De Kroepoekfabriek, net als voorgaande jaren, ook haar steentje bij wat betreft de muziek. Onder meer de bands La Pegatina, Typhoon, Tessa Rose Jackson, Heavylight en TenTemPiés en zijn gezamenlijk geprogrammeerd; in het programmaboekje te herkennen aan het KF-logo. Al deze mooie plannen ten behoeve van deze geniale samenwerking, al zeggen we het zelf, vallen of staan natuurlijk met de inzet van vrijwilligers. De Kroepoekfabriek mag zich, net zoals in dit geval het Zomerterras, enorm gelukkig prijzen met zo’n trouwe en enthousiaste groep mensen. Vrijwilligers die dankzij hun inzet achter de bar het podiumprogramma kunnen financieren. Hoe bijzonder is dat!? Deze vrijwilligers, oftewel de Kroe, zijn van onbetaalbare waarde voor de cultuur in de stad!

KF Disco Silencio 


De Kroepoekfabriek verhuist gedurende het Zomerterras voor even naar het festivalterrein. Tussen de bedrijven door organiseert het poppodium van Vlaardingen hier mini (stille) disco’s. Elke vrijdagavond (16, 23 en 30 augustus) kunnen bezoekers van het Zomerterras een dansje wagen op de platen van DJ Tony Fiat in KF’s Disco Silenco.
Iedereen die vragen heeft, nieuwsgierig is naar De Kroepoekfabriek, gewoon een praatje wil maken of zich misschien ook wel zou willen aansluiten bij de vrijwillige Kroe, Dikke Vriend wil worden of tickets wil kopen voor het programma van het gloednieuwe seizoen, is van harte welkom om even gezellig langs te komen bij de Kroe van De Kroepoekfabriek!