loading


KROEPOEK-RORY VOLGT DROOM vr oktober 3 2014

Na bijna vier jaar trouwe dienst neemt De Kroepoekfabriek afscheid van Service
Coördinator Rory Dickhoff. Dickhoff volgt zijn droom en begint met een compagnon per 1 oktober 2014 de nieuwe horeca onderneming ‘Berlijn’ op de Westhavenplaats in Vlaardingen. De Kroepoekfabriek is apetrots op de stap die Dickhoff zet en zal hem enorm missen als harde werker en topcollega.

roryIn april 2011 kwam Rory Dickhoff het KF team versterken. In bijna vier jaar tijd heeft hij met het team De KF helpen opbouwen tot een succesvol poppodium. “Mijn werkzaamheden bestonden uit het werven en begeleiden van de vrijwillige kroe, het praktisch voorbereiden van concertavonden en het organiseren van zakelijke evenementen”, vertelt Rory. “Met het team zijn we met niks begonnen en het lijkt er inmiddels op dat we echt wat moois hebben neergezet met elkaar!”

SPRINGPLANK
Deze maand neemt het poppodium echt afscheid van de horecaman. “Aan de ene kant een enorm gemis” geeft KF directeur Renske Verbeek aan. “Maar wat overheerst is een enorme gevoel van gunnen, we zijn onwijs blij voor Rory, en ook een beetje trots.” Met het laatste doelt ze op het feit dat De Kroepoekfabriek een plek is voor talentontwikkeling op het podium én achter de schermen. En de stap die Rory maakt is het ultieme voorbeeld van een goed product dat je als podium kan afleveren aan de wereld. “Vanaf dag één wist ik van de droom die Rory nastreeft, een eigen horecazaak. Dat Rory de KF ziet als laatste springplank naar die droom is fantastisch!”, aldus Verbeek. Voorlopig komt er geen vervanger voor Rory, de taken worden onder het huidige team, stagiaires en vrijwilligers verdeeld.

BERLIJN
Dickhoff: “Precies in mijn pubertijd, was er niets soortgelijks in Vlaardingen. Dat was voor mij een belangrijke motivatie om me voor De Kroepoekfabriek in te zetten. Omdat ik vind dat Vlaardingen een dergelijke plek nodig heeft en omdat ik dat zelf echt gemist heb. In drieënhalf jaar tijd is De Kroepoekfabriek geworden van iets dat nog niet bestond tot een gevestigd poppodium en in die tijd heb ik ontzettend veel geleerd. Zonder die ervaringen en opgedane kennis had ik nu de stap naar het ondernemerschap niet durven nemen.
Nog voor de jaarwisseling hopen we ‘Berlijn’ te kunnen openen in het prachtige pand aan de Westhavenkade 1-3. Van onder tot boven krijgt het interieur een nieuw design. Licht, eigentijds en met een industriële, vintage look & feel.”

SAMENWERKEN
Het vertrek betekent overigens het begin van iets nieuws. De kracht van samenwerking in de stad is waar zowel Berlijn als De KF sterk in geloven. Ook al staan de twee zaken compleet los van elkaar, waar mogelijk en handig zoeken ze elkaar op. Muziekpromotie, nieuwe bands, afstemming, stadsevenementen, doorgroeimogelijkheden, sparren, het kan allemaal. Want de twee hebben ten minste één overlappend doel en dat is met zoveel mogelijk partijen de stad leuker maken!