loading


LAURENBURG ON STAGE do april 30 2015

Twintig jongeren met een niet-aangeboren hersenafwijking gaan vanaf deze week repeteren voor hun eigen benefietconcert in De Kroepoekfabriek!

DSC_2818
Muziek maken is leuk, brengt mensen samen en kan het zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten. Helaas is het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als het lijkt. In De Laurenburg, de jongerenafdeling van het Zonnehuis in Vlaardingen, wonen relatief jonge mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking of spierziekte. Twintig van hen starten deze week met repetities voor hun eigen benefietconcert in De Kroepoekfabriek, het poppodium van Vlaardingen. Wie niet het podium wil of kan betreden, wordt door de kroe begeleid in het werken achter de schermen, als barvrouw, gastheer, marketeer, DJ of technicus.

De coaches en muzikanten begeleidden eerder de deelnemers van het het BNN programma Golden Oldies. O.a. Iwan de Reus en Tjebbe Borggreve van Popreactor helpen de jongeren om in twintig weken een eigen popconcert neer te zetten. De opbrengst van het concert wordt gebruikt om de bewoners van de Laurenburg in de toekomst te kunnen laten sporten en bewegen.

Het concert vindt donderdag 12 november plaats in het Vlaardingse poppodium aan de Koningin Wilhelminahaven. Via deze site kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van de vordering en hun kaarten alvast bemachtigen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds Schiedam Vlaardingen, Rabobank Cooperatiefonds en Rotary Vlaardingen!

DSC_2827