loading


Lyon W wint X-Posure za juni 2 2012

X-Posure is al vanaf 2005 de jaarlijkse zoektocht naar jong talent. Ook dit jaar waren er weer veel en diverse aanmeldingen. Na twee voorrondes in De Kroepoekfabriek gaf de jury de beste acht acts, na een stevige coaching, een plek op het grote podium van de mooie Stadsgehoorzaal. Ieder optreden had iets unieks en dat was de reden dat het enthousiaste publiek van begin tot eind geboeid was.

De jury 2012 bestond uit Randy Telg (Categorie Dans), Janneke Kramer (Categorie Band & Zang) en Jamal Nassih (Categorie Rap) en hadden een prettige wisselwerking met presentatrice Nana Appiah.

De zes meiden van de dansgroep Still Us lieten iedereen op het puntje van hun stoel meeveren op hun knallende dansact met bijpassende kleding. Niet voor niets ontvingen zij naast de 3e prijs ook de publieksprijs.

De band Fax won veel enthousiaste dames voor zich, maar wonnen de tweede prijs gelukkig niet alleen vanwege de looks. De groei die was te zien tussen voorronde en finale, was zeer verrassend en lovenswaardig.

Iedereen was het erover eens dat de professionele en emotionele rapact van Lyon W de winnaar was. Hij raakte publiek en jury met zijn persoonlijke verhaal en mooie opbouw in zijn show. Lyon had al eerder -meegedaan aan X-Posure, maar dit jaar was hij vastberaden te gaan winnen en heeft daarvoor flink uitgepakt.

Wethouder Robberegt deelde de prijzen uit aan de drie winnende acts en gaf nog even duidelijk mee dat dit soort evenementen van belang zijn voor het jonge talent in de regio. Want dat is er zeker!

Ook achter de schermen hadden best wat prijzen uitgereikt kunnen worden. X-Posure wordt namelijk al jaren mede georganiseerd door een club steengoede vrijwilligers, zonder wie het een onmogelijke avond zou zijn. RESPECT aan de crew!