loading


MEEDOEN AAN KF-ALLSTARS? wo februari 7 2018

KF Allstars is een avond die elke paar maanden plaatsvindt in De Kroepoekfabriek. Meer dan circa vijftig muzikanten uit de regio, en soms zelf daarbuiten, bundelen hun skills en speelplezier om hun favoriete nummers ten gehore te brengen. Iedereen kan meedoen aan KF Allstars, ongeacht niveau.

Al enkele jaren is KF Allstars een vast onderdeel van ons programma. Rondom wisselende thema’s worden er elke keer weer covers gespeeld van de favoriete tracks van de deelnemers. Thema’s die aan bod zijn gekomen zijn bijvoorbeeld 90’s, Guilty Pleasures, Nederpop, Filmmuziek en Ode aan de Doden. De eerstvolgende editie op 10 maart staat in het teken van ‘Back to Black’, oftewel zwarte muziek.

Iedereen kan deelnemen aan KF Allstars: jong tot oud en van net begonnen tot zeer ervaren. Het is een te gekke manier om kennis te maken met andere muzikanten uit de regio en de nummers te spelen die je altijd al eens wilde doen. Wellicht ontmoet je er je toekomstige bandleden! Ook leer je muziek kennen die totaal nieuw voor je is. Rond elk thema is tenslotte een goudmijn aan muziek te vinden.

MEEDOEN?!

Of je nu piano/toetsen bespeelt, (bas)gitaar, drums, dwarsfluit, viool, trompet of sax doet: je bent welkom! Zingen? Idem dito. Ga je graag aan de haal met elektronica en synths of heb je een killer flow en kan je rappen? Wacht niet langer! Ga op Facebook naar de groep ‘Muzikanten uit Vlaardingen e.o.’ en word lid. In aanloop naar een nieuwe Allstars wordt er een thema gekozen en kan je nummers aandragen. Vervolgens kan je je daar inschrijven op een nummer en instrument naar keuze.

De KF zorgt ervoor dat er geoefend kan worden in aanloop naar de uitvoeringsavond. We organiseren twee oefenavonden in onze zaal. Daar kan je het nummer per oefenavond een keertje spelen. Thuis een beetje oefenen is dus belangrijk. Als je jezelf hebt ingeschreven voor een of meerdere nummers, mogen je medemuzikanten/bandleden wel verwachten dat je er uiteindelijk ook daadwerkelijk bij bent, zowel op (tenminste) één van de twee oefenavonden als op de avond van de uitvoering. Niet komen opdagen, wordt vanzelfsprekend niet heel erg gewaardeerd. Als een bescheiden teken van dank ontvang je voor je optreden ook een consumptie namens De KF.

Verder geldt: meedoen is het belangrijkste! Het gaat om de lol, niet om het niveau. Hopelijk zien we je op een volgende editie van KF Allstars!