loading


MKV IN AANTOCHT! za juni 6 2015

MAATSCHAPPELIJKE KRING VLAARDINGEN IN AANTOCHT!
Sociale ondernemers gaan samenwerking bevorderen

Met honderden verenigingen, individuele spelers, grote organisaties en maatschappelijke partijen in Vlaardingen, is de tijd rijp om nog meer slim samen te werken. Hoe kunnen we in veranderende tijd de stad goed blijven bedienen? Hiervoor wordt door de maatschappelijke spelers in de stad zelf De Maatschappelijke Kring Vlaardingen, kortweg de MKV opgericht. Alle maatschappelijke spelers zijn bij deze uitgenodigd voor de volgende bijeenkomst op di. 16 juni om 19.30uur, dit keer in Kade40. Aanmelden kan via deze link.

MKV oprichting

Iedereen kent inmiddels vast de IKV, de ondernemersvereniging van Vlaardingen. Eenzelfde club, maar dan voor maatschappelijke organisaties, is in aantocht! De afgelopen maanden hebben zo’n zestig verenigingen samen gewerkt aan de oprichting van de MKV. Dinsdag 21 april wordt de vereniging een feit en alle maatschappelijke spelers zijn uitgenodigd. Doel van de Maatschappelijke Kring Vlaardingen (MKV) is om de onderlinge samenwerking tussen maatschappelijke organisaties in Vlaardingen te bevorderen. Door elkaar op te zoeken, kunnen de MKV gezamenlijke belangen signaleren. Door deze samen op te pakken kan de stichting meesturen aan de toekomst van Vlaardingen. En dat allemaal in een goede samenwerking met, overheid, politiek, instellingen, burgers en bedrijfsleven.
Wie nieuwsgierig is naar de stichting en wellicht zelf wil aansluiten, kan zich aanmelden voor de bijeenkomst op 16 juni via deze link.

KERSVERS BESTUUR
De afgelopen maanden is het oprichtingsteam fanatiek te werk gegaan, met hulp van alle verenigingen. De tijd is rijp voor de volgende fase, een stichtingsbestuur. De MKV heeft enorm veel sterke aanmeldingen gekregen voor het vrijwillige bestuur. De MKV streeft naar een bestuurssamenstelling, waarin een diversiteit van expertises elkaar aanvult. De laatste gesprekken vinden komende week plaats. De MKV gaat voor een sterk bestuur, met affiniteit met het maatschappelijke veld in Vlaardingen, ervaring als ondernemer, een groot netwerk in de stad en juridische, communicatieve en financiële ervaring.

DIRECT LID WORDEN VAN DE MKV?
Maatschappelijke spelers in Vlaardingen kunnen voor €50 per jaar lid worden van het netwerk. Er zijn inmiddels al 34 leden! Doel is dat je door lidmaatschap en de vier bijeenkomsten elkaar beter leert kennen en vervolgens elkaar vaker op zoekt om samen projecten aan te gaan. Ook komen er dikwijls interessante sprekers en is er tijd om je eigen organisatie over het voetlicht te brengen.

Voor 50 euro voor het pilotjaar 2015-2016 word je meteen lid.
Lid worden kan via dit formulier.

Sinds 21 april 2015 zijn er al 34 leden.

Facebook-groep
Blijf actueel op de hoogte via de Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/1506476156289820/

Zie ook de eerdere artikelen