loading


MUZIEK BIJ DE BUREN IN VLAARDINGEN do september 21 2017

Vlaardingen sluit aan bij hét huiskamerfestival van Nederland, Muziek bij de Buren! Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van je stadsgenoten. Op zondagmiddag 10 december 2017 presenteert Vlaardingen namelijk wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren is dat de optredens plaatsvinden in minstens 20 huiskamers verspreid door de hele stad.

Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Vlaardingen en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat Vlaardingen op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Vlaardingse muzikaliteit en gastvrijheid.

NATIONALE MUZIEK-BIJ-DE-BURENDAG

Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar tegelijkertijd leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Vorig jaar vonden er namelijk 1287 optredens plaats in 429 huiskamers verspreid over acht Nederlandse steden. Op 10 december 2017 zullen, tijdens deze Nationale Muziek bij de Burendag, deuren opengaan in maar liefst vijftien steden, nu dus ook in Vlaardingen.

MEEDOEN AAN MUZIEK BIJ DE BUREN?

Enthousiaste inwoners van Vlaardingen kunnen zich vanaf 11 september opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide! Inschrijven kan tot en met 13 oktober via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Muziek bij de Buren Vlaardingen is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren, maar is in handen van enkele betrokken bewoners i.s.m. De Kroepoekfabriek en wordt ondersteund door meerdere lokale partners als Kade40 en De Muziekfabriek. Samen maken wij op 10 december van Vlaardingen één grote huiskamer.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locaties: diverse huiskamers in Vlaardingen
Datum: zo 10 december 2017, 12:00 -18:00
Deelnemende steden: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Sneek, Uden, Velp, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.
Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl