loading


Pop-vrijwilliger 2012? vr januari 27 2012

Bij De Kroepoekfabriek werkt iedereen even hard mee aan het succes van het podium. De kroe zorgt er met elkaar voor dat alles op rolletjes verloopt bij een concert of evenement. Ze verkopen kaartjes, tappen de biertjes, hangen het licht in, mixen het geluid, maken schoon, programmeren, schieten foto’s en zetten zich maandelijks keihard in! Vrijwilligers doen een heleboel voor de popscene in Nederland. 3FM doet met Bring It On! wat voor ze terug!

Wegens groot succes vorig jaar gaat de verkiezing van The Volunteer of the Year weer van start. Deze verkiezing tot ambassadeur van de vrijwilligers van de poppodia en popfestivals wordt georganiseerd door het NCRV 3FM programma Bring It On! (elke zondag tussen 18.00 en 20.00 uur).

De Kroepoekfabriek kent inmiddels ruim 80 actieve vrijwilligers. Dit jaar vragen we iedereen wie we uit de kroe naar voren kunnen schuiven om de hele kroe (en dus Kroepoekfabriek, dus Vlaardingen) landelijk te vertegenwoordigen. Alhoewel we het er allemaal over eens zijn dat het team als geheel de grote kracht is, zijn er over een jaar heen vaak wel een paar die er uit springen. Of dat nu door de sfeer, de inzet of de kwaliteiten komt, het kan allemaal!

Dus… wie vind jij het meest geschikt om De Kroepoekfabriek als ambassadeur te vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezing?

Mail de naam & een korte motivatie waarom hij of zij dé ambassadeur bij uitstek is, uiterlijk maandag 30 januari naar [email protected] ! De Kroepoekfabriek stuurt vervolgens het kroelid met de meeste stemmen door naar genomineerden bij 3FM. (als hij of zij het goed vindt;)

Laat je nog even inspireren door de kroe op: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150486046286450.397184.205262531449&type=3

En daarna begint het grote landelijk stem-feest voor iedereen! Willen we dat de ambassadeur van de KF bij één van de vier landelijke finalisten komt, moeten we met z’n allen als een razende roeland gaan stemmen op de onze. De vier toppers uit het land worden in de uitzending van ‘Bring It On!’ op zondag 19 februari tussen 18.00 en 20.00 uur bekend gemaakt. De vier finalisten krijgen hun eigen gefilmd portret. In de uitzending van 18 maart vertellen de finalisten over hun ervaringen aan een vakjury, die na beraad de winnaar bekend maakt.

De prijs is natuurlijk de eeuwige roem! Eén een diploma en een speciaal VIP bezoek aan een concert in Nederland naar keuze.

Doel van deze actie is om waardering uit te spreken voor die mensen die gratis voor een popzaal of popfestival werken. Maar ook om duidelijk te maken dat een vrijwilligerschap in een popzaal of op een popfestival een prima werkervaringsplek is. Bovendien is de verkiezing bedoeld om te onderstrepen dat de Nederlandse popscene niet zonder vrijwilligers kan. Ruim de helft van alle medewerkers in een popzaal of popfestival is namelijk vrijwilliger. In deze barre tijden is hun bijdrage van groot belang, wil de popcultuur in Nederland overleven.

Oproep aan een ieder: Mail de naam van een kroe-lid & een motivatie waarom hij of zij juist ambassadeur moet worden, uiterlijk maandag 30 januari naar [email protected] !