loading


NIEUW KF-BESTUUR do juli 31 2014

Krachtig bestuur klaar voor toekomst

[print_gllr id=45530 display=short]
Sinds dit jaar staat er een nieuw, enthousiast bestuur aan het roer van De Kroepoekfabriek te Vlaardingen. Het poppodium is de plek voor popmuziek waar jonge liefhebbers zowel op het podium als achter de schermen betrokken worden: genieten, leren van anderen, vakkennis opdoen en waardevolle bagage voor het leven meekrijgen. Het nieuwe bestuur bewaakt met elkaar deze functie en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking.

De Kroepoekfabriek is een stichting met een vijfkoppig bestuur, een directeur, een klein, sterk team van betaalde krachten en een immens team van ruim honderd vrijwilligers en stagiaires op het gebied van service, techniek en organisatie. Het bestuur bestaat uit vijf vrijwillige leden die De Kroepoekfabriek tot een krachtige stichting maken.

Martin Thurmer, Vlaardinger en ondernemer in hart en nieren, is voorzitter van het bestuur. Drie van de vijf bestuursleden wonen en leven ook in het Vlaardingse. Rick Smids’ rol is die van secretaris, vanwege zijn achtergrond als rechter. Zijn bijdrage komt met name ook vanuit de juridische invalshoek. Daarnaast heeft hij redelijk veel bestuurlijke ervaring als vrijwilliger. René Luimes is penningmeester en houdt zich bezig met de controle op de financiën. Ada Muis is het enige vrouwelijke bestuurslid van het vijftal en haar ervaring is groot op het gebied van personeel en organisatie. Marcel Splinter maakt het gezelschap compleet als deskundige betreft partnerschappen.

Stuk voor stuk zijn het experts in hun eigen vakgebied; ondernemen, leiderschap, P&O, juridische zaken, marketing, netwerk en financiën. Directrice Renske Verbeek ervaart dit als grote winst. Zo zegt zij: “Het bestuur is enorm betrokken en ieder lid heeft een eigen expertise. Dat is ontzettend prettig werken. Het bestuur geeft vertrouwen en feedback op de momenten dat we dat nodig hebben.”

De stichting is de motor achter De Kroepoekfabriek en al vanaf 2009 actief. De eerste lichting bestuursleden heeft zich ingezet voor het opbouwen van het poppodium. Op natuurlijke wijze is nu de tweede lichting actief, met als doel de continuïteit te waarborgen. Het bestuur houdt zich aan de Code Cultural Governance. Volgens minister Bussemaker biedt deze code ‘aanleiding tot het goede, kritische gesprek tussen directie, bestuur en toezichthouders’. Het voeren van een goed helder beleid vindt het bestuur belangrijk. ”We willen zoveel als mogelijk kansen die De Kroepoekfabriek ziet, benutten”, stelt Ada Muis. De kracht van het bestuur gaat gepaard met het warme hart dat zij de stichting toedraagt. Het bestuur ziet De Kroepoekfabriek in de toekomst als een veel bezocht podium, dat toonaangevend is voor stad en regio, als spin in het web voor regionale samenwerking en landelijk bekende namen.

Het bestuur is te bereiken via [email protected].