loading


NIEUW KF SEIZOEN do september 4 2014

DE KF IS KLAAR VOOR EEN MOOI NIEUW MUZIEKSEIZOEN
Giovanca, Shane Alexander, Hugh Cornwell, Elle Bandita en meer

Na al het buitenspelen op festivals en zomerse evenementen gaat  De Kroepoekfabriek vanaf deze maand weer op volle toeren draaien met een kersvers en divers programma. Er zijn onlangs een aantal mooie nieuwe namen bevestigd, voor ieder wat wils… bij deze een kleine greep uit het boordevolle programma van de komende maanden.

‘Proud Mary’, ‘Who’ll StopThe Rain’, ‘Bad Moon Rising’, ‘I put A Spell On You’; slechts een aantal van de enorme hoeveelheid onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Op vrijdag 19 september herleven deze vervlogen tijden in De Kroepoekfabriek, dankzij de heren van tributeband The Fortunate Sons. Zij zijn van mening dat het repertoire van Creedence Clearwater Revival niet verloren mag gaan en vooral live moet worden genoten en hebben zich daarom zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Voeg daaraan de de weergaloos strak swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge op drums toe en hun tribute to C.C.R. wordt een groot dampend, stampend en stomend feest.

Op vrijdag 26 september betreedt niemand minder dan Giovanca, één van Neerlands leading ladies of soul, het KF-podium. ‘Satellite Love’ is de naam van haar derde langverwachte album. Een warm album vol soul en met een authentieke sound, geïnspireerd door haar eigen muzikale roots en de jazz en soul van de jaren zeventig en vroege jaren tachtig; de muziek die haar vader draaide. Support deze avond is Gery Mendes; hij presenteert een bijzondere mix van hiphop, singer-songwriter, jazz en zelfs rock. Ervaar deze muzikale sensatie zelf van dichtbij, tijdens de Satellite Love liveshow in De Kroepoekfabriek.

Zondag 28 september opent De KF haar deuren voor het eerste Singer-songwriter KaFé van het seizoen. We krijgen dan bezoek uit de USA; Shane Alexander is geboren in San Diego, groeide op in Maryland en Pennsylvania. Zijn muziek doet bij tijd en wijlen denken aan Damien Rice, Chris Stills, Jackson Browne en zelfs af en toe aan een ingetogen Jeff Buckley. Support is het Rotterdamse Wolf in Loveland.

Meer hooggeëerd internationaal bezoek ontvangen we op vrijdag 3 oktober. Hugh Cornwell is als ex-leadzanger van The Stranglers verantwoordelijk voor een flink aantal wereldhits, zoals ‘Golden Brown’. Deze avond speelt hij recent werk van zijn nieuwe album ‘Totem & Taboo’, maar zeker ook klassiekers uit het Stranglers-tijdperk. Eén ding staat vast: Hugh Cornwell is nog steeds een geweldige live muzikant. Grijp je kans om deze vakman van dichtbij aan het werk te zien.

Op zaterdag 25 oktober komt Elle Bandita weer eens naar het Vlaardingse om de boel flink wakker te schudden. Want Elle is back; dynamischer, volwassener en muzikaler dan we haar ooit hebben gehoord. En al is er in deze mix van electronica en trashrockpunk nu misschien ruimte voor een zachte noot; Elle Bandita is en blijft genadeloos. Ze krijgt trouwens gezelschap van supporting act Gold.

http://youtu.be/P7XFc6flp4Q

Op zondag 26 oktober luiden we al dansend het najaar in, samen met Adam Parsons, ofwel Captain Accident, en zijn übermuzikale vrienden The Disasters. Deze Engelse reggae/ska/soul muzikant is afkomstig uit het zonnige Britse Cardiff en deze roots hoor je terug in de muziek. Enne… dit feestje van Engelse bodem is helemaal gratis!
Ook keren komend seizoen KF’s bandavond Tokoloko (de eerste staat gepland op donderdag 25 september), technofeest Gehavend (op 27 september) en dubstep/d&b feest Lekker Laag (4 oktober) terug. Zoals gezegd, dit is uiteraard slechts een kleine selectie. Het volledige en actuele programma vind je op www.kroepoekfabriek.nl
Tot snel, tot in De Kroepoekfabriek!