loading


Nieuwe directeur di januari 5 2010

Renske Verbeek (31), een Vlaardingse in hart en nieren, is unaniem door het bestuur gekozen. Ook de vrijwilligers zijn enthousiast over haar komst. Verbeek heeft een brede ervaring in de culturele sector. Zo was zij zeven jaar voor de Stadsgehoorzaal een zeer gedreven manager van de evenementen en educatie. Naast deze werkzaamheden zat Renske Verbeek niet stil als coördinator public relatios voor diverse projecten, productieleider van jongerentheaterprojecten en al eerder als projectcoördinator van diverse welzijnsprojecten in Schiedam, bracht zij als cultureel ondernemer nieuwe initiatieven naar grote hoogtes.

Loes Wagenmaker was twee jaar werkzaam als kwartiermaker. Onder haar leiding zijn de eerste stappen gezet om te komen tot een jongeren cultuur podium in Vlaardingen. De oude Kroepoekfabriek aan de Kon. Wilhelminahaven is beschikbaar gesteld. En het afgelopen jaar is een begin gemaakt met aansprekende activiteiten. De naam de Kroepoekfabriek werd in een zeer korte tijd een begrip in Vlaardingen en de regio.

De Kroepoekfabriek wordt in 2010 het Jongeren Cultuur Podium in Vlaardingen. Met optredens van landelijk bekende bands, dj’s, opkomend lokaal en regionaal talent en diverse projecten en cursussen. Alles komt voorbij! Maar voor het zover is, gaat De Kroepoekfabriek het komende jaar voorproeven op verschillende locaties met aansprekende programma’s in Vlaardingen.

Eind 2008 nam Loes Wagenmaker Renske Verbeek aan voor de productie en publiciteit voor de Kroepoekfabriek. Toen Wagenmaker vroeg, “Wat is je toekomstdroom?” antwoordde zij direct “Directeur van de Kroepoekfabriek”. Zo gezegd, zo gedaan. Na een fikse procedure, bleek zij ook als meest geschikte uit de bus te komen.

Bestuursvoorzitter Annemarie Broek over de keus: “Met het aantrekken van Renske Verbeek heeft de Kroepoekfabriek een enthousiaste, inspirerende en pionierende directeur aangenomen. We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.”