loading


NIEUWE NAMEN BEKEND vr juni 22 2012

Met optredens van onder meer De Staat, Winne, Lucky Fonz, Gers Pardoel, Blaudzun, Anneke van Giersbergen, Horses on Fire, Hausmagger en Lange Frans, lokale bandavonden, dansfeesten, jamsessies en fijne samenwerkingen met diverse (culturele) bedrijven en evenementen is een het mooi, goed, leerzaam en vooral geslaagd eerste jaar geweest. Ruim 23000 mensen bezochten De Kroepoekfabriek en kritieken van zowel publiek als artiesten waren lovend. Reden genoeg voor een feestje dus. En daarom gaat op zaterdag 15 september gegarandeerd het dak eraf, met allereerst de oer-Rotterdamse (neder)beat van The Kik, ook wel bekend als de huisband van De Wereld Draait Door. Hierna volgt er nog meer beat, maar dit keer in de mix met de allerlekkerste Haagse overdosis garage, punk en rock ’n roll van The Deaf. Opgewarmd en wel mogen de voetjes vervolgens écht van de vloer als de resident DJ’s van De Kroepoekfabriek plaatsnemen achter de draaitafels en het publiek het feest zo dansend zal afsluiten.

Nieuwe namen
Met dit verjaardagsfeestje, zet het Vlaardingse poppodium de toon voor het nieuwe programma. De eerste verse namen voor van het eerste deel van het seizoen 2012-2013 zijn bekend. Zo presenteert De Kroepoekfabriek nu alvast met trots Mr. Polska en Boy Kid Cloud (6 oktober) en Birth of Joy (19 oktober).

 

Aanvullingen en aanpassingen
In de standaardprogrammering verschijnen er wat aanvullingen en aanpassingen. De vaste regionale bandjesavond Tokoloko blijft maandelijks terugkeren, maar verhuist van de zaterdag- naar de donderdagavond. En, niet onbelangrijk, vanaf september zal Tokoloko gratis toegankelijk zijn voor publiek, om al het talent uit de buurt nog een groter en toegankelijker platform te bieden. En hou je vast, voor de eerste editie op 20 september zijn alvast De Dood en The Levi’s bevestigd.
Nieuw op zondag wordt het Singer-songwriter KaFé, waar tijdens de eerste editie op zondag 14 oktober Awkward I en lokale held Il Est Jacques het podium betreden. Iedere laatste zondag van de maand blijft gereserveerd voor de Jamfabriek. Daarnaast keert Onbeperkt terug, maar dan anders. DJ OKKIE blijft gastheer en in die hoedanigheid zal hij per september steeds andere gast DJ’s uitnodigen. Bovendien krijgt de dansavond een extra ‘boost’. Sambal! is er in het nieuwe seizoen wederom iedere twee maanden, speciaal voor het hardere metalwerk, en DJ-marathon Spindoctors krijgt nog dit jaar een vervolg op zaterdag 20 oktober. De Super Duper Disco Show (voor sommigen bekend van het Vlaardingse Zomerterras) belooft een feestje te worden op zaterdag 27 oktober.
Ook voor de rest van het nieuwe seizoen zit er allerlei moois in de pijpleiding. Zo wordt er, in navolging van de concertfotografie-, geluidstechniek- en DJ workshops, momenteel hard gewerkt aan een nieuw aanbod van De Kroepoek Academie, met onder meer de aanvulling van 3D design en muziekproductie. Kortom, binnenkort zullen er nog meer nieuwe concerten, evenementen en/of workshops worden bevestigd. Houd hiervoor regelmatig onze website en social media in de gaten.

 

Podium van de stad
De Kroepoekfabriek gaat ook verder aan de slag buiten de vier podiummuren. Er worden aan alle kanten verbindingen gelegd om tot een compleet aanbod voor de stad te komen, met o.a. festivals, scholen, culturele instellingen en kroegen. Zo bieden we op vrijdag 23 november samen met de Stadsgehoorzaal een bijzonder ‘unplugged’ concert van Waylon aan. Daarnaast zijn er enthousiaste plannen gaande voor een weekend vol live muziek in de hele stad in samenwerking met de lokale kroegen. Voor de kritische Vlaardinger organiseert De Kroepoekfabriek samen met scholen en gemeente een leuke debatreeks, waar geluisterd wordt naar de mening van de jongeren. Ook wordt er gewerkt aan een stevig hiphopaanbod samen met ZJ Records (De Zware Jongenz), waar jonge rappers uit de regio zowel zelf kunnen optreden als kunnen kijken naar en leren van hun grote hiphophelden. Op de maandagavond worden samen met Muziekcentrum Opmaat voor deze groep ook toegankelijke workshops aangeboden op het gebied van rap en breakdance.

Terugkijkend op het eerste en rijkhalzend uitkijkend naar het tweede jaar, is een groot compliment voor de vrijiwllige Kroe meer dan op zijn plaats. Bij deze dus. Op naar een tweede geweldig jaar! Tot snel, tot in De Kroepoekfabriek!